Speltips Kosovo – Schweiz 9/9: Höjer sig

Martin Efvergren Publicerat: 9 september 2023

Kosovo gästas av gruppettan Schweiz i kvalet till EM 2024. Matchen spelas lördag den 9 september 2023 med avspark kl 20:45 i Pristina.

Kosovo – Schweiz

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kosovo och Schweiz ingår i EM-kvalets grupp I som på pappret är en av de svagare. Efter fyra spelade matcher är det favoriterna Schweiz som toppar gruppen med sina tio poäng. Kosovo är fortfarande utan seger då man kryssat tre av sina fyra matcher. Övriga lag i gruppen är Israel, Rumänien och Andorra.

Kosovo har gjort det okej så här långt, men man hade nog behövt åtminstone en seger för att vara med och utmana om en EM-biljett. Man inledde EM-kvalet i våras med att spela 1-1 borta mot Israel. Därefter blev resultatet detsamma i hemmamötet mot Andorra, vilket var en klar missräkning.

Vid den senaste landslagssamlingen i juni spelade man först 0-0 hemma mot Rumänien för att sedan förlora med 2-1 borta mot Belarus.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kosovo håller ihop det

Schweiz var klar huvudfavorit i gruppen på förhand och man inledde också övertygande. I den första matchen i våras kunde man besegra Belarus med klara 5-0 på bortaplan och därefter tog man en säker 3-0-seger hemma mot Israel.

I juni var Murat Yakins manskap inte lika självklara då man först besegrade Andorra med knappa 2-1. I den andra matchen tog man sedan emot Rumänien och dominerade då spelmässigt och såg ut att ha en kassaskåpssäker 2-0-ledning. Men i matchens slutminuter lyckades rumänerna sticka upp och göra två snabba mål, vilket gav slutresultatet 2-2.

Kosovo och Schweiz möttes senast i en träningsmatch under våren 2022 och det slutade då 1-1. När de nu möts igen gäller dock de sistnämnda som klara favoriter då ett spel på att Schweiz vinner ger omkring 1.64 gånger insatsen.

På pappret är Schweiz det klart bättre laget, men till Kosovos fördel hör att man har gjort det bättre mot bättre motstånd än mot lag som man förväntas kunna slå. Framförallt har man varit defensivt solida i matcherna mot Rumänien och Israel och jag tror att Kosovo kommer att höja sig och hålla ihop det på ett bra sätt även här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.84 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.84
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 9 september 2023
TV: 
Stream:  viaplay logo