Speltips Kroatien – Rumänien 27/6: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Poäng- och mållösa Kroatien och Rumänien gör upp i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 20:45 i Bukarest, Rumänien.

Kroatien – Rumänien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kroatien och Rumänien har båda kammat noll så här långt. Det har blivit två förluster och noll gjorda mål och nu handlar det om att försöka avsluta på ett snyggt sätt. De övriga två lagen i gruppen, Spanien och Ukraina, har således vunnit sina två matcher och därmed står det redan klar att de båda kommer att gå vidare.

Kroatien hade inga skyhöga förväntningar på sig, men ambitionen var att kunna ta andraplatsen i gruppen efter Spanien. Därför var den första matchen mot huvudkonkurrenten Ukraina väldigt avgörande, men det gick alltså inte kroaternas vag. I en spelmässigt jämn match var Ukraina det effektivare laget och vann till slut med 2-0.

I lördags väntade så en tuff måstematch mot Spanien där man fick en mardrömsstart. Redan i matchens första minut kunde spanjorerna sätta 1-0 och det skulle komma att stå sig matchen igenom.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda har mer att ge

Hemmanationen Rumänien var en positiv överraskning i U21-EM för två år sedan och förhoppningar fanns att man skulle kunna göra det ännu bättre på hemmaplan. Inte minst sedan man spelat oavgjort mot de regerande mästarna Tyskland i genrepet inför mästerskapet.

Rumänien fick dock inte den start på turneringen som man hade hoppats. Att de skulle kunna rå på Spanien var kanske mycket begärt, men det var en slätstruken rumänsk insats då man föll med 3-0. I lördags stod man upp på ett bättre sätt mot Ukraina och det såg länge ut att gå mot kryss. Men i slutminuterna kunde Ukraina trycka in 1-0 och därmed släcka rumänernas drömmar om vidare avancemang.

Kroatien och Rumänien har nu mest bara heder och ära att spela för och det gör att utgången känns oviss. Hos spelbolagen gäller emellertid Kroatien som knappa favoriter.

Inget av lagen har alltså gjort mål än i detta EM och det tror jag de kommer försöka till att råda bot på här. Förutsättningarna borde kunna borga för en öppen matchbild mellan två lag som kan bättre än vad man har visat hittills. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.91 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.91
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream: