Speltips Kroatien – Sverige 11/10: God skrällchans

Martin Efvergren Publicerat: 10 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

En bortamatch mot Krotien är förstås en tuff uppgift för Sveriges landslag men med den jämnhöga nivå som det här laget besitter är skrällchanserna ganska goda. Här finner jag spelvärde i att Sverige klarar minst oavgjort.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Janne Andersson formerade en reserv-elva i landskampen mot ett mer ordinarie Ryssland i torsdags och även om man inte direkt imponerade spelmässigt så var 2-1-vinsten ett positivt besked. Efter två raka förluster i Nations League är man åter på vinnarspåret och det kan ha viss betydelse inför det som komma skall.

Nu väntar ytterligare två riktigt tuffa bortamatcher innan den här landslagssamlingen är över: närmast Kroatien och därefter Portugal.

Även om Sverige förlorade mot Frankrike med 1-0 och Portugal med 2-0 vid den senaste samlingens två matcher så var inte på något vis insatser att skämmas för. Spelmässigt var Sverige stundtals bättre än sina motståndare men saknade, av naturliga skäl, den offensiva spetskvalitet (läs Cristiano Ronaldo och Kylian Mbappé) som avgjorde matcherna till motståndarnas fördel.

Nu väntar så ett Kroatien som förstås också håller väldigt hög kvalitet men utan samma offensiva spets som Portugal och Frankrike. Kroatien inledde med att förlora med klara 4-1 borta mot Portugal, vilket följdes upp med en 4-2-förlust borta mot Frankrike. Således står båda Kroatien och Sverige på noll poäng inför det här mötet.

Kroatien spelade också de en träningsmatch i veckan då man i onsdags besegrade Schweiz med 2-1 på bortaplan.

Spelvärde på Sverige

Zlatko Dalics landslag gjorde stor succé då man tog sig ända till VM-final 2018. Därefter har man fortsatt att göra det bra men nivån är inte riktigt densamma som under den fantastiska VM-turneringen som man presterade.

Man gjorde det man skulle då man vann sin EM-kvalgrupp tre poäng före Wales och nivån på laget på pappret är fortsatt hög men Luka Modric har inte blivit yngre och hans naturlige efterträdare att bära det här laget, Mateo Kovacic, är ännu inte den fanbäraren.

Kroatien är dock klara favoriter enligt oddssättarna då en seger för Sverige står i cirka 4.30 gånger pengarna. I den bemärkelsen finner jag spelvärdet mer på Sveriges sida än det motsatta.

Få lag i världen har hållit en högre lägstanivå än vad Janne Anderssons landslag har gjort de senaste två åren. För att rå på de riktigt stora drakarna såsom Portugal, Frankrike eller England (i VM) krävs ytterligare spets men Kroatien är inte riktigt på samma nivå.

Formen är god hos ett flertal nyckelspelare såsom Olsson, Berg, Forsberg och Kulusevski och vid den senaste samlingen visade man upp ett offensivt spel som såg lovande ut trots att resultaten inte gick Sveriges väg.

Kroatien hålls som klara favoriter av oddssättarna men möjligheterna till att Sverige kan knipa minst ett kryss måste bedömas som relativt goda.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Sverige +0.5 (asian handicap)
Odds: 1.96
Bolag: Unibet
Spelstopp: 18:00, söndag 11 oktober 2020
TV:   cmorefotboll logo  tvfyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: