Speltips Kroatien – Turkiet 12/10: Gruppfinal

Axel Sjödin Publicerat: 12 oktober 2023

På torsdag väntar en gruppfinal från grupp D mellan Kroatien och Turkiet som båda står på samma poäng.

Kroatien - Turkiet

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Båda lagen står på tio poäng vardera i den jämna grupp D. Armenien och Wales är båda tre poäng bakom och hoppas kunna knappa in på andraplatsen när de två lagen i toppen möts. Kroatien hade en lite långsam start på kvalet med ett oavgjort resultat mot Wales innan de gjorde ett uppehåll för att spela Nations League, där det blev förlust mot Spanien på straffar i finalen. Med tre raka segrar i ryggen är de iallafall tillbaka i toppen och har nu chansen att cementera sin gruppledning på torsdag.

Då Kroatien fortfarande har en match mindre spelad är de klara favoriter till gruppsegern, särskilt då de redan har hunnit besegra Turkiet med 2-0 när de båda lagen möttes i Bursa i mars tidigare i år.

Biljetterna inför torsdagens möte sägs vara slutsålda och det är svårt att se Kroatien missa sin chans att i stort sett säkra gruppsegern framför sin hemmapublik. Det kroatiska landslaget har fortsatt att leverera på en väldigt hög nivå, vilket har visats i både mästerskap och i Nations League under det senaste året. De kliver välförtjänt in som klara favoriter i den här gruppfinalen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Turkiet har en ny förbundskapten återigen

Turkisk landslagsfotboll har nog inte riktigt hämtat sig från det katastrofala Europamästerskapet senast och ett uteblivet VM. Den meriterade Senol Günes fick lämna sin plats som förbundskapten och blev ersatt av Stefan Kuntz som lett det tyska U21-landslaget till stora framgångar. Men även han blev nyligen ersatt av den gamla Roma-profilen Vincenzo Montella som kommer att leda Turkiet i sin första match någonsin mot Kroatien.

Det är ingen lätt första uppgift som förbundskapten och även om Montella har haft ett par tunga uppdrag som tränare så har han knappast utmärkt sig under senare år. Turkiet kommer senast från ett oavgjort resultat hemma mot Armenien i en match där de förväntades vinna för att kunna koppla ett grepp om en EM-plats. Istället var det turkarna som jagade kvittering sent.

Trots att det ser bättre ut än på flera år för Turkiets del så känns det fortfarande inte som ett landslag i harmoni, vilket gör det svårt att se dem ta poäng borta mot en motståndare som Kroatien. Att de har en ny förbundskapten gör att det inte är helt lätt att veta vad man ska förvänta sig av matchen, men oavsett så ska Kroatien förmodligen vara för starka. För 1.68 i odds spelar vi därmed på den raka ettan hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner
Odds: 1.68
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, torsdag 12 oktober
TV: 
Stream:  viaplay logo