Speltips, Kroatien – Turkiet 5/9: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2016

Kroatien och Turkiet bjuder på en repris från sommarens EM – i deras premiär av VM-kvalet. Matchen spelas på Stadion Makisimir och vi håller värden favoritskap som stort. Given etta?

Det är en fantastiskt intressant match som väntar. Grupp I är en av de mest svårtippade grupperna här i kvalet; med just Kroatien som favoriter. Turkiet, Island och Ukraina är dock helgjutna konkurrenter. Finland och Kosovo får det däremot svårt.

Dessa två premiärspelade mot varandra i sommarens EM och då vann Kroatien med ett mål mot noll. Kan Turkiet ta revansch nu? Förutsättningarna är ju ännu sämre, i och med att de nu spelar på bortaplan.

Samma mästerskap trillade Turkiet ur redan i gruppspelet, medan Kroatien fick tacka för deras medverkan redan i den första rundan av slutspelet. Portugal blev ett nummer för stora – men det inte fören i förlängningen. Ett inte helt rättvisande resultat, möjligen, och prestationen mot de som sedermera vann hela mästerskapet var lovande.

Kroatien klasserna bättre

Som fotbollsnation är Kroatien extremt intressant – de har en fantastisk trupp, som i min bok ska kunna utmana de största pjäserna i Europa och världen. Mario Mandzukic, Luka Modric och Ivan Rakitic är bara ett axplock av stjärnor ur truppen och den väntade startelvan.

Turkiet är väl helt okej, men ändå flera klasser under just Kroatien, vilket också EM-matchen länderna emellan antydde.

Gästerna har en svaghet att de är extremt sårbara för skador på deras främsta pjäser. Här saknas bland andra Arda Turan, vilket är ett avbräck deluxe. Barcelonaspelaren är den med störst stjärnstatus och hans frånvaro kommer märkas av.

Nu har Kroatien hemmaplan och i Zagreb är de, med all rätt, fruktade. Hemmafacit är suveränt de senaste åren.

Hemmavinst? Givet. Med marginal? Troligt. Slutsats; Kroatien spelas med -1,0 mål (asian handicap) – pengarna tillbaka vid uddamålsvinst – till 2,02 gånger pengarna hos Unibet. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Kroatien -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 5/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: