Speltips Kroatien – Wales 25/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 25 mars 2023

Topptippade Kroatien och Wales drabbar samman i den första omgången av EM-kvalet. Matchen spelas lördagen den 25 mars 2023 med avspark kl 20:45.

Kroatien – Wales

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I EM-kvalets grupp D hittar vi Kroatien och Wales som båda gäller som två av huvudfavoriterna. Turkiet är på förhand den främste utmanaren medan Lettland och Armenien ser ut att få det tufft.

Favoriter att vinna gruppen är förstås Kroatien som kommer från ett VM där man återigen presterade mer än vad man kan förvänta sig av en så, till befolkningsmängd, liten nation. Den stora skalpen var förstås segern mot Brasilien i kvartsfinalen och som i förlängningen gav dem en bronspeng med sig hem.

När man nu går in i detta EM-kval är mycket sig likt. Zlatko Dalic är oantastlig som överhuvud för det kroatiska landslaget och i truppen är nästan samtliga av hans trotjänare kvar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Av ett annat virke

Wales är också en nation som de senaste åren har överpresterat sett till landets relativa litenhet. I det senaste VM-kvalet slutade man tvåa i sin grupp efter Belgien och före Tjeckien. Det innebar att man fick kvala sig förbi både Österrike och Ukraina för att ta sig till Qatar.

Vinterns VM blev dock ingen succé Robert Pages landslag. Man tog då poäng mot USA i premiären, men föll sedan mot Iran och England. Under höstens Nations League ställdes man mot tufft motstånd i form av Nederländerna, Belgien och Polen. Man tog då bara en poäng totalt i det gruppspelet och man kommer till det här mötet med åtta raka matcher utan seger.

Frågan är nu om Wales – numera utan Gareth Bale – ska kunna fortsätta överprestera. Vad gäller Kroatien så har man länge väntat på att det ska komma någon reaktion, en dipp efter alla framgångar. Normalt sker ju det även hos de största nationerna, men Dalics Kroatien verkar vara gjorda av ett annat virke.

Kroatien gäller som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.58 gånger insatsen.

Wales och Kroatien möttes senast i EM-kvalet 2019 och då blev det två jämna bataljer. De sistnämnda vann hemma med 2-1 medan matchen i Wales slutade 1-1.

Som jag ser det bör Kroatien ha goda möjligheter att vinna den här matchen. På pappret är man ett klart skickligare lag än Wales och den enda farhågan är väl egentligen om lagets nyckelspelare har kvar samma driv. Samtidigt har den frågan ställts så många gånger förr och ständigt har den motbevisats. Mitt spel blir därför Kroatien -1 (asian handicap) till 1.96 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Kroatien -1 (asian)
Odds: 1.96
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, lördag 25 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo