Speltips KuPS – Mariehamn 27/6: Toppen mot botten

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Serieledarna KuPS gästas av nästjumbon IFK Mariehamn i den finska högstaserien Veikkausliiga. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 17:00 svensk tid.

KuPS – Mariehamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

KuPS från Kuopio har inlett säsongen starkt och toppar just nu den haltande Veikkausliiga-tabellen. På sina 13 matcher har man spelat ihop 28 poäng och är därmed en poäng före tvåan SJK. De sistnämnda har emellertid två matcher färre spelade.

KuPS kommer till det här mötet med en positiv trend. Om vi räknar in cupspelet så har man fem raka segrar på vilka man inte har släppt in ett enda mål. Ser vi till de tolv senaste matcherna så har man elva segrar och en förlust. På dessa har man bara släppt in två mål totalt.

Nu har det dock varit ett uppehåll i seriespelet på drygt två veckor. Senast besegrade man VPS med 2-0 på bortaplan. Däremellan har KuPS även slagit HIFK i den finska cupen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Favoriten håller

IFK Mariehamn från Åland har en betydligt kämpigare vår bakom sig. På elva spelade seriematcher har man endast skrapat ihop sex poäng och ligger därmed näst sist i tabellen inför den här omgången.

I seriespelet hade Mariehamn tre raka förluster innan uppehållet. Senast föll man med 2-0 hemma mot topplaget SJK och dessförinnan med 2-1 borta mot Honka. Förra veckan spelade man, precis som KuPS, i den finska cupen och då kunde man slå VIFK med 1-0 på bortaplan.

KuPS och IFK Mariehamn har redan mötts en gång den här säsongen. På Åland i slutet av april kunde då KuPS vinna med 2-0.

KuPS såg väldigt starka ut under den senare delen av våren och man gäller också som klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.36 gånger insatsen.

Serieledarna KuPS har alltså bara släppt in två mål på sina 12 senaste matcher om vi räknar in cupspelet. I seriespelet har man totalt släppt in fem mål på 13 matcher. Det är starka papper och med den tryggheten bakåt har jag svårt att se hur Mariehamn ska kunna få någon poäng med sig från det här mötet.

Därför tycker jag också att spelvärdet på att KuPS vinner och håller nollan är riktigt bra. Det spelas till fina 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: KuPS vinner & håller nollan
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:00, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream: