Speltips, LA Galaxy – San Jose Earthquakes 18/7: Gerrard gör debut, se matchen här

Spelbloggare Publicerat: 17 juli 2015

Det är tätt runt play off-sträcket i Western Conference och när hemmastarka LA Galaxy tar emot ett San Jose Earthquakes i halvdan form – har vi inte svårt att välja sida.

Femman mot sjuan, men de förstnämnda med klart fler spelade matcher. LA Galaxy har redan avverkat 21 matcher, har på dessa spelat in 31 pinnar, och San Jose hittas sex pinnar under – men med tre färre matcher spelade. Helt öppet runt play off-sträcket med andra ord. En vinst åt endera sida skulle innebära att de får fördelen mot varandra i tabellen.

Det är inte heller vilken match som helst. Den före detta Liverpoolstjärnan Steven Gerrard ska debutera i MLS för LA Galaxy, vilket skapat en stor hajp till matchen även om den inte sänds på svensk TV – starttiden 05:00 innebär knappast att det blir speciellt lockande för kanalerna att visa den såklart.

Gerrard har redan spelat en och en halv match för Galaxy, men detta i diverse cuper. Mot mexikanska América blev det 90 minuter och där vann man med 2-1. Nu senast, i US Open Cup, mot Real Salt Lake fick han 45 minuter och då blev det en 0-1-förlust på bortaplan. På de fyra senaste matcherna har man tre vinster och en förlust, vilken alltså kom senast.

San Jose är inte alls formstarka och förlorat fyra matcher efter varandra – senast man vann var mot just LA Galaxy, då på hemmaplan. Dagarna därpå möttes man i US Open Cup på samma arena och då vann Galaxy med 1-0. Ett stort problem är målskyttet; bara ett har det blivit på dessa fyra matcher.

Fantastiskt hemmafacit

Inte svårt att veta var favoritstämpeln sitter klistrad – det är såklart hos LA Galaxy. Ser även jag deras vinstchanser som mycket stora och skulle vilja påstå att det finns lite värde i diverse spel i deras fördel.

Dels är det, som nämnt, San Joses tokusla form; man har inte alls kommit upp i nivå och som vi vet brukar formsvackorna vara svåra att vända när spelschemana är så pass täta som det varit på sistone. Betydelsen ökar rejält om det bara varit några få dagar mellan matcherna, till skillnad från om man får åtminstone en vecka på sig att slipa på detaljerna.

Ser bra ut på skadefronten för båda parter och LA Galaxy stärks såklart rejält med Steven Gerrard på det centrala mittfältet. Han kommer in som en av seriens absolut bästa spelare och kommer spela en betydande roll i jakten på en slutspelsplats.

Sedan kommer vi till det kanske mest betydande för spelet – LA Galaxys superba hemmafacit: 8-2-1 medan man fortfarande, efter tio försök, inte lyckats vinna på bortaplan. Man uppträder helt annorlunda, i positiv bemärkelse, på Stubhub Center än på resande fot. Värt att påpeka är att man i de tre senaste MLS-hemmamatcherna vunnit med minst fyra baljor: 4-0, 5-0 och 5-1.

LA Galaxys favoritskap är stort och de spelas med -1,0 mål asian handicap (pengarna tillbaka vid uddamålsvinst) till smakrika 1,80x hos Bet365.

Strema matchen gratis

Matchen sänds inte på TV i Sverige men Bet365 sänder matchen gratis för sina kunder. Saknar ni konto får ni 100% bonus upp till 1 000 SEK samt möjlighet att se matchen här.

 

Speltips:

Speltips: LA Galaxy -1,0 mål asian handicap
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 05:00, lördag morgon 18/7
TV / Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
LA Galaxy 1,48 titanbet logo
Oavgjort 4,33 betway logo
San Jose Earthquakes 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,91 williamhill logo
Under 2,5 mål 2,00 expekt logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: