Speltips LA Galaxy – Sporting KC 5/7: Toppmatch

Axel Sjödin Publicerat: 4 juli 2021

Nationaldagen erbjuder ännu ett toppmöte från den västra konferensen mellan LA Galaxy och Sporting KC innan natten är över.

LA Galaxy - Sporting KC

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

LA Galaxy har verkligen haft en pånyttfödelse denna säsong under Greg Vanney och har efter tio spelade matcher etablerat sig i toppskiktet av tabellen i den västra konferensen och är nu trea inför helgen. De har vunnit sju matcher med tre förluster, varav två av dessa kommer mot obesegrade Seattle Sounders och den sista förlusten kom mot Portland efter ett tidigt rött kort.

Bortsett från dessa aningen förväntade förluster har de bara vunnit och verkligen imponerat med tanke på att laget under fjolårssäsongen slutade ett par placeringar bakom slutspelsplats bara var en poäng före tabelljumbon i den västra konferensen.

Javier Hernandez, eller Chicharito som han är mer känd som, sprutar fortfarande in mål och har stått för 10 av lagets 17 fullträffar. Det räcker för att placera honom i toppen av den amerikanska skytteligan och fortsätter han som han gjort i sina två senaste matcher finns det goda chanser att han slår till även mot Sporting KC.

Kamp om andraplatsen

Sporting Kansas City sitter inför omgången på andraplatsen i den västra konferensen, men med två matcher mer spelade än just LA Galaxy som är laget som jagar dem. Matchen under natten mot måndag blir alltså ett slag om andraplatsen och vilket lag som ska försöka utmana Seattle Sounders i toppen.

Precis som LA Galaxy så kommer även Sporting KC från två raka vinster med 3-1 mot Colorado Rapids förra torsdagen som det som sticker ut mest. Colorado är laget som jagar toppen på fjärdeplatsen och har ett slagkraftigt lag som många trodde skulle kunna ge Sporting KC en riktig match.

Kansasklubben lät dock aldrig Colorado komma in i matchen riktigt då de tidigt tog ledningen och länge hade en tremålsledning mot gästerna innan de sent kunde reducera till slutresultatet 3-1.

Även om LA Galaxy haft en bra start på säsongen så är Sporting KC det bättre laget här. Hos spelbolagen är det hugget som stucket på oddsmarknaden, men matchen mot Colorado visade att Sporting är väldigt tuffa att slå även för andra topplag och det finns en anledning till att de toppade fjolårets tabell innan de tvingades bryta. Vi kör därmed på ett rakt spel på bortalaget här för 2.48 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Sporting KC vinner
Odds: 2.48
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 04:30
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: