Speltips, Lahti – Elfsborg 2/7: Drömodds i första EL-kvalrundan

Spelbloggare Publicerat: 1 juli 2015

Ännu ett EL-kvaläventyr väntar Elfsborg och i den första rundan väntar finska FC Lahti, som haft det problematiskt under året. Ett spelbolag är ute på extremt tunn is på målmarknaden, varifrån tveklöst värde hittas. Skynda, fynda – innan oddsdropp!

Nio år i följd har Elfsborg spelat i Europa League – smaka på den karamellen. Boråsarna börjar verkligen samla på sig rejält med rutin och även om resultaten kanske inte varit de bästa, är det imponerande att nivån hålls uppe år efter år.

Förra året blev det en fjärdeplats i Allsvenskan för boråsarna – nu innehas andraplatsen, fem pinnar bakom suveräna IFK Göteborg. Som alltid är man oerhört vassa och svårspelade hemma på plastmattan, medan resultatraden på resande fot är 4-0-2, vilket alltjämt är bra.

Det här blir den första matchen på nästan en månad för Elfsborg. Innan uppehållet rullades Gefle upp på läktaren när slutsiffrorna skrevs 5-1 på Borås Arena. Som jag förstått det håller Lahti ungefärlig nivå med botten i Allsvenskan.

Fjolåret var ett totalt succéår för Lahti; tredjeplatsen plockades mot alla odds och det skjutsade upp förväntningarna på dem enormt – vilka man inte hållit för hittills. Man huserar på den undre tabellhalvan i den finska förstaserien efter 15 spelade matcher och avståndet upp till den absoluta toppen är alltför stort för att kunna hämta in.

Känslan är att Lahti är tillbaka på sin nivå och att de kommer få det tufft mot Elfsborg råder det ingen tvekan om. Rätt övertygad att såväl spelare som tränare är medvetna om kvalitetsskillnaden mot övriga Europa och att detta ses som en möjlighet att skaffa rutin, snarare än att man har något utsatt mål.

Målsnålast i Finland

Ska skilja ett par snäpp mellan dessa två och när oddsen presenterades förra veckan erbjuds vi siffror närmare dubbelt för den raka tvåan – nu har den sjunkit med runt 20 punkter och då är värdet borta. Det är trots allt bortamatch och en naturmatta dessa 90 minuter ska spelas på, och med det i åtanke bör Elfsborg vara någorlunda nöjda med ett kryss på förhand.

Själv inte sett Lahti under året, men har fått det rapporterat; att de är ett ganska uddlöst, men försvarsstarkt lag, vilket också siffrorna tyder på. På 15 seriematcher har man målskillnaden 12-12. 0-0/1-0/0-1 är återkommande resultat och prio ett för Lahti lär vara att hålla Elfsborg utanför målprotokollet och således undvika att de får med sig ett viktigt bortamål till returen.

Faktum är att Lahti är mållösa i fyra raka matcher och att de då ska utgöra något större hot för Elfsborgs defensiv har jag svårt att se. Sett lite mer lojt ut i försvarsspelet än vad det kanske brukar, men nivån finns där.

Min spontana tanke är: 0-0, 0-1 eller 0-2. De flesta oddssättarna instämmer och tittar vi på målmarknaden, huruvida båda lagen ska måla eller ej, är det sistnämnda klar favorit – men Mybet stämmer inte in i den kören och erbjuder hela 1,90x för att båda lagen inte ska måla. De sticker ut så pass mycket att återbetalningen är på hela 103%. Ett safebet kan alltså vara på sin plats.

Tvekar i alla fall inte en sekund på att investera stålarna för att båda lagen inte ska måla när vi nästan kan dubbla polletterna. Räknar med ett rejält oddsdropp.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 2/7
TV / Stream:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lahti 5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,80 bwin logo
Elfsborg 1,70 unibet logo
Över 2,5 mål 2,15 williamhill logo
Under 2,5 mål 1,80 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: