Speltips Landskrona – AFC Eskilstuna 22/7: Solano-effekten

Martin Efvergren Publicerat: 21 juli 2023

Hemmastarka Landskrona BoIS tar emot nästjumbon AFC Eskilstuna i den 15:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 22 juli 2023 med avspark kl 13:00 på Landskrona IP.

Landskrona – AFC Eskilstuna

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Landskrona BoIS inledde inte säsongen på bästa sätt, men Billy Magnussons unga manskap växte successivt under våren. Inför omstarten efter uppehållet hade man bra häng på topplagen. Två matcher och en inspelad poäng senare så har det avståndet ökat. Totalt har man spelat ihop 18 poäng på 14 matcher, vilket ger en mittenplacering i tabellen.

Efter uppehållet väntade J-Södra hemma på Landskrona IP där man varit starka och endast förlorat mot serieledarna Utsikten. Här blev det dock poängtapp då det slutade 1-1 efter att lagen dominerat varsin halvlek.

Förra helgen åkte man sedan på en rejäl propp borta mot Östersund. Landskrona stod då inte att känna igen när man föll med klara 4-1 på Jämtkraft Arena.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona är klara favoriter

AFC Eskilstuna har en motig säsong bakom sig och nu är det den forne PL-profilen Nolberto Solano som ska försöka skutan på rätt köl. Han tog över efter Jawad Al Jebouri och ledde laget första gången i förra helgens hemmamöte mot Brage.

Och det blev något av en smakstart för peruanen då han kunde föra AFC till en 2-1-seger. Inför den matchen hade man tre raka förluster och fem raka matcher där man gått mållösa. Att få fart på offensiven torde med andra vara Solanos prioritet och det såg klart vassare ut än tidigare i Brage-matchen.

Den segern gör att AFC Eskilstuna står på 14 poäng efter 14 spelade matcher. I tabellen ligger man alltjämt näst sist, men på samma poäng som Örgryte på placeringen ovanför.

Landskrona gäller nu som relativt klara favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger omkring 1.73 gånger insatsen.

Landskrona är som sagt hemmastarka, men insatsen mot Östersund senast imponerade inte. De lär höja sig här, men de ställs mot ett AFC som kommer med ny Solano-energi efter sin seger i söndags. Det gör det här mötet mer ovisst.

AFC har haft stora problem med målskyttet, men de två målen senast och ett offensivare spelsätt tror jag borgar för en målgladare fortsättning. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.84 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.84
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 13:00, lördag 22 juli 2023
TV:  Discovery+
Stream: