Speltips Landskrona – GAIS 2/9: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 1 september 2023

Landskrona BoIS tar emot GAIS i den 21:a omgången av Superettan. Matchen spelas lördag den 2 september 2023 med avspark kl 13:00.

Landskrona – GAIS

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona Bois har blandat och gett en del den här säsongen, men nu ser man ut att vara på rätt spår. Man kommer nu till det här mötet med tre raka segrar i bagaget om vi räknar in vinsten mot FC Trollhättan i Svenska cupen. I superettan har man totalt spelat ihop 27 poäng på 20 matcher, vilket ger en sjunde plats i tabellen inför den här omgången.

I sin senaste hemmamatch besegrade Landskrona Brage med 3-0 och i måndags kunde man följa upp den trepoängaren med en skön derbyvinst i Helsingborg. Det var en tillställning med fantastisk inramning där Bois initiativet i matchen. Man fick också tidigt utdelning och den ledningen stod sig sedan fram till slutskedet då HIF fick in en kvittering. Gästerna skulle dock få sista ordet då Adam Egnell satte dit en omdiskuterad straff på tilläggstid.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen i gott slag

Gais är nykomlingar i superettan, men har ända sedan i vintras sett ut och agerat som ett topplag. Efter sommaruppehållet hade man visserligen en dipp med fem raka matcher utan seger, men nu är man tillbaka på vinnarspåret igen. Totalt har man spelat ihop 36 poäng vilket innebär att man har greppet om tredjeplatsen inför den här omgången.

I måndags kunde Gais, utan större problem, besegra jumbon Skövde hemma med 3-1. Det var lagets fjärde raka seger om vi räknar in vinsten mot Hässleholms IF i cupen. I de två föregående seriematcherna hade man slagit både Brage och AFC Eskilstuna med klara siffror.

Landskrona och Gais möttes senast på Gamla Ullevi i april och då var det hemmalaget som gick segrande med 2-0. Göteborgarna gäller också som favoriter inför den här matchen till drygt dubbla insatsen.

Fredrik Holmbergs Gais har spelat väldigt fin fotboll i de senaste matcherna, men de ställs mot ett Landskrona som också de har sina kvaliteter och som lär komma med gott självförtroende efter derbysegern.

Jag tror på en matchbild där båda lagen kommer vilja pressa högt och vara framåtlutade i sin struktur. Det bör kunna borga för att det görs minst ett par mål. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.96 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.96
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, lördag 2 september 2023
TV: 
Stream:  Discovery+