Speltips Landskrona – Helsingborg 9/5: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 9 maj 2023

Det vankas Skånederby i superettan då Landskrona BoIS och Helsingborgs IF gör upp i den sjätte omgången. Matchen spelas tisdag den 9 maj 2023 med avspark kl 19:00.

Landskrona – Helsingborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona BoIS har en lite stökig vecka bakom sig då sportchef Erik Edman plötsligt valt att säga upp sig. På planen har man emellertid en stigande formkurva efter att ha förlorat de två inledande matcherna.

Billy Magnussons unga manskap förlorade de två första matcherna i superettan mot Gif Sundsvall och Utsikten. I den tredje omgången tog man så sin första seger då Skövde AIK besegrades med 2-0 hemma. Därefter föll man med samma siffror borta mot ett starkt Gais.

Förra helgen kunde man så ta sin andra raka hemmaseger då man slog Gefle IF med 1-0. Spelmässigt var övertaget större än så i en match där Landskrona var det klart bättre laget.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tät tillställning

Helsingborgs IF har fått en mardrömsstart på säsongen, men kanske kan man nu få den positiva Baxter-effekt som man hoppas på. Den gode Stuart tog över efter förlusten mot Västerås i den tredje omgången och gjorde sin första match denna återkomst när man tog emot Gais i tisdags.

Inför mötet mot Gais hade Helsingborg förlorat samtliga de fyra inledande matcherna med 1-0. Man bjöd inte direkt på någon propaganda-fotboll i den här matchen heller, men man kunde ändå kämpa sig till sin första seger.

Gästerna var det bättre laget i den första halvleken och tog också en tidig ledning. Drygt fem minuter innan halvtid kunde HIF spräcka sin målnolla och det målet innebar en tydlig lättnad för hela laget. I den andra halvleken kunde man höga sig spelmässigt och med kvarten kvar kunde Amar Muhsin nicka in 2-1-målet som blev slutresultatet.

Frågan är nu om Helsingborg kan bygga vidare på detta välbehövliga positiva momentum. På pappret har man, sett till meriterna, ett lag för toppstrid, men ett tränarskifte brukar oftast bara ge en kortsiktig effekt.

Oddsmässigt är förutsättningarna jämna inför det här Skånederbyt. Helsingborg har vunnit de tre senaste derbymötena mot Landskrona, men här är BoIS knappa favoriter till omkring 2.40 gånger insatsen.

Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn och tät batalj. I fyra av båda lagens fem matcher har det gjorts under 2.5 mål totalt och jag finner anledning att tro att även den här matchen kommer att bli relativt målsnål. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 1.91 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.91
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag 9 maj
TV: 
Stream:  Discovery+