Speltips Landskrona – Trelleborg 31/5: Skånederby

Martin Efvergren Publicerat: 31 maj 2023

Onsdagskvällen bjuder på ett Skånederby i superettan då Landskrona BoIS och Trelleborgs FF drabbar samman i den tionde omgången. Matchen spelas den 31 maj 2023 med avspark kl 19:00 på Landskrona IP.

Landskrona – Trelleborg

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona Bois fick ingen bra start på säsongen i superettan då man endast tog tre poäng på de fyra första omgångarna. Därefter inledde man en fin svit på tre segrar och ett kryss med segern i Skånederbyt mot Helsingborg som pricken över i:et.

Med de resultaten i ryggen väntade så en tuff bortamatch mot Öster i fredags. Även om Landskronas prestation var ganska bra så räckte det inte till poäng då man föll med 2-1 i en jämn tillställning.

Billy Magnussons manskap har inte fått till det vad gäller bortaspelet där man endast tagit en poäng totalt. Hemma på Landskrona IP är man dock desto starkare då man har fyra raka segrar med sig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Landskrona är favoriter

Trelleborgs FF är en klubb med större resurser och högre förväntningar på sig än Landskrona Bois. Deras svaga säsongsinledning innebar följaktligen att Peo Ljung fick sparken redan efter sex spelade omgångar. Facit var då fem förluster och en seger.

Efter Ljung tog Stefan Jacobsson vid och det skiftet har gett en omedelbart positiv effekt. Tre matcher och tre segrar senare är Trelleborg nu bara en poäng efter Landskrona i mitten av tabellen.

Med Jacobsson vid rodret kunde TFF först besegra Östersund hemma med 1-0. Därefter slog man jumbon Skövde med 3-2 borta efter ett avgörande mål i slutminuterna. I lördags upprepades så det scenariot då man vann med 3-2 hemma mot topplaget Västerås sedan Nicolas Mortensson tryck dit det avgörandet målet i den 88:e minuten.

Som så ofta i den här serien är nu förutsättningarna jämna inför det här mötet, men det är Landskrona som gäller som favoriter till ett odds omkring 2.06.

Lagen möttes senast i en tidig träningsmatch i januari och då slutade det 1-1. I superettan förra säsongen vann Landskrona hemma med 2-1 i höstas. Det första mötet i Trelleborg slutade 1-1 efter en TFF-kvittering på tilläggstid.

Som jag ser det är det här derbyts utgång mycket ovisst. Trelleborgs defensiva brister talar något till Landskronas fördel, men samtidigt har Jacobssons manskap gjort sex mål på på sina två senaste matcher. Jag tycker att det lutar åt att det kan bli en öppen matchbild och att det kommer göras ett par mål. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.82 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.82
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, onsdag 31 maj
TV: 
Stream:  Discovery+