Speltips Larne – HJK 19/7: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 19 juli 2023

Larne FC ligger under med 1-0 mot HJK Helsingfors i kvalet till Champions League. Matchen spelas onsdag den 19 juli 2023 med avspark kl 20:30.

Larne – HJK

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Larne FC från kunde i våras säkra ligatiteln i den nordirländska ligan. Till slut vann man serien med sex poängs marginal ner till tvåan Linfield.

När det kommer till spel på europeisk nivå är Larnes erfarenheter ringa. Man stod emellertid för en gedigen insats i förra veckans möte mot HJK i Helsingfors. Det började dock inget vidare då hemmalaget kunde göra 1-0 på straff redan i den tredje minuten med AIK-bekantingen Bojan Radulovic som målskytt.

Därefter kunde sedan nordirländarna hålla tätt och några fler mål blev det inte i matchen. Till stora delar var HJK det dominerande laget, men spetsen framåt var inte tillräcklig för att göra fler mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett nytänt HJK

Toni Koskela har gjort ett gediget jobb med sitt HJK Helsingfors under sina fyra år som huvudtränare. Den här säsongen har dock utvecklingen pekat i fel riktning och matchen mot Larne förra veckan blev hans sista i klubben.

Dessförinnan hade HJK spelat tre raka seriematcher utan seger och i tabellen ligger man på tredje plats efter 16 spelade matcher. Förra säsongen ledde Koskela laget till gruppspel i Europa League. Där tog man dock endast en poäng och slutade sist i gruppen efter Real Betis, Roma och Ludogorets.

Till det här viktiga returmötet på Nordirland är det nu Toni Korkeakunnas som kastas in i hetluften för att leda laget. Med tanke på erfarenheterna från förra säsongen bör man ha goda chanser att ta sig vidare, men 1-0-ledningen är långtifrån kassaskåpssäker.

Hos spelbolagen gäller HJK ändå som favoriter att vinna även den här matchen och som jag ser det bör man ha goda chanser att lyckas med det. Offensivt har det spelet hackat en hel del den här säsongen, men defensivt är man solida. Nu hoppas man på en nytändning i och med tränarskiftet och jag tror att det ger en injektion som räcker för att besegra ett lag av Larnes kaliber. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att HJK vinner till 2.25 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HJK vinner
Odds: 2.25
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, onsdag 19 juli 2023
TV: 
Stream: