Speltips inför Las Palmas – Real Sociedad 24/2: Härlig fredagsmatch!

Spelbloggare Publicerat: 23 februari 2017

Fredagsmatchen från spanska Primera División bjuder Las Palmas och Real Sociedad på – och det har all potential att bli en underhållande 90-minutershistoria. Proppen ur?

Mot Gran Canaria! Det handlar inte om semester, utan fotboll.

Las Palmas, som är så starka och trivs så bra ute på ön, hoppas kunna ta ett kliv mot den övre tabellhalvan – de varken riskerar att trilla ur serien, eller har chans på en Europaplats – när vi kliver in i den 24:e omgången.

Det är dock med en sviktande formkurva som de, Las Palmas, kommer till den här matchen. Tre förluster har radats upp, alla under februari månad som man nu hoppas kunna avsluta den på ett klart bättre sätt.

Lite småbittert är det med all säkerhet även i Real Sociedad. De åkte på en snöplig – läs: orättvis – förlust hemma mot konkurrenten Villarreal, som jagar häck i häl, senast. 0-1 skrevs siffrorna och målet släpptes i in i de absoluta slutsekunderna, 94:e matchminuten. Chanser fanns framåt, men ineffektivitet kombinerat med oflyt bäddade för förlusten.

Detta innebär att Sociedad från deras femteplats har fyra pinnar upp till fyran Atlético Madrid och två ner till nämnda Villarreal. Håller man på att tappa det? Det vore kanske att överdriva…

Willian José, Real Sociedads bästa målskytt, ser ut att missa matchen på nytt. Gott om bredd framåt, dock.

Proppen ur!

Mål, mål, mål! Det är mina tankar inför matchen.

Mycket som talar för att det här kan öppnas upp. Las Palmas, som alltså förlorat tre raka matcher, är benägna att komma tillbaka på vinnarspåret och med den hemmastyrka de har, trycka upp positionerna i banan. Lätt att det blir lite övervikt och oönskad reaktion mot en såhär pass stark motståndare.

Det har sprudlat runt Real Sociedad på sistone; svajigt försvarsspel, men frejdig offensiv. Innan 0-1-förlusten senast hade fyra raka matcher klivit över 2,5-målslinan.

Och ser vi till Sociedads förlust mot Villarreal, hade de ett enormt oflyt, blandat med bristande effektivitet. Chanserna radades trots allt upp, så känslan är snarare att man kan få lite av en proppen ur-effekt här.

Som den bättre parten kan vi också räkna med att Real Sociedad kommer vara ute efter trean. Lätt att matcherna öppnas upp när båda vill hålla taktpinnen.

Över 2,5 mål (asian handicap) spelas till 1,92 x insatsen hos Bet365.

  Rygga spelet hos Bet365 – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 24/2
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: