Speltips Lazio – AZ Alkmaar 7/3: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 7 mars 2023

Ett Lazio på uppgång tar emot AZ Alkmaar i åttondelsfinalen av Conference League. Matchen spelas tisdagen den 7 mars 2023 med avspark kl 18:45.

Lazio – AZ Alkmaar

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lazio har svarat för en rad solida insatser de senaste veckorna. På de fem senaste matcherna har man tagit fyra segrar och ett kryss där det mest imponerande är att man inte har släppt in ett enda mål på dessa matcher.

Av de här matcherna bestod två av dubbelmötet mot Cluj i Conference League. Man vann då först med 1-0 hemma trots att Patric fått syna det röda kortet redan efter en kvart. Därefter kunde man göra returen i Rumänien helt mållös.

Sedan dess har man tagit två raka 1-0-segrar i Serie A där fredagens bortavinst mot seriesuveränen Napoli var ett rejält formbesked från Maurizio Sarris manskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Lazio

AZ Alkmaar har en fin säsong bakom sig där man, precis som Lazio, har god chans på en andraplats i ligan. Efter 24 spelade omgångar har man tagit 50 poäng och är med det fem poäng efter serieledande Feyenoord. Man föll nyligen borta mot just Feyenoord, men har därefter studsat tillbaka och vunnit de två senaste ligamatcherna.

I Conference League kunde AZ, utan större problem, vinna sin grupp före Dnipro, Apollon och Vaduz. Marginalen ner till Dnipro var fem poäng då Pascal Jensens manskap gick obesegrade och endast tappade en poäng.

Vi har alltså att göra med två relativt formstarka lag, men det är Lazio som gäller som ganska klara favoriter att ta sig vidare.

För att vara ett lag lett av Maurizio Sarri är det något förvånande hur få mål Lazio har släppt in. De har alltså fem raka hållna nollor och totalt har man bara släppt in 19 på 25 matcher i Serie A.

Samtidigt har den offensiva produktionen inte varit lysande. I Lazios nio senaste matcher har det gjorts under 2.5 mål totalt.

Även om Jesper Karlssons och Mayckel Lahdos AZ normalt är ett offensivt inriktat lag i den nederländska ligan så tror jag att man kommer vara något mer tillbakadragna i den här svåra bortamatchen. Sammantaget gör detta att jag finner ett bra spelvärde i att det inte kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det görs under 2.5 mål totalt till 2.05 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:45, tisdag 7 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo