Speltips, Lazio – Juventus 20/1: Repris på fjolårsfinalen – i kvarten

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2016

Den sista kvartsfinalen i Coppa Italia ska avverkas. Den spelas mellan Lazio och Juventus på Stadio Olimpico – och vi har hittat en vinnare.

Repris på förra årets final, fast nu i kvarten. Då spelades matchen i Torino, på Juventus Stadium, och efter 90 minuter stod det oavgjort, 1-1, innan Juventus, som också vann dubbeln – serien och cupen – det spelåret, kunde vinna efter övertid.

Det är två av Italiens mest namnstarka klubbar som ryker ihop, men Lazio har inte kommit upp i närheten av deras maxnivå och återfinns på en anonym niondeplats med den bleka resultatraden 8-4-8 medan Juventus, som väntat, är uppe och fajtas om scudetton, trots den urusla seriestarten. På andraplatsen, med två pinnar upp till ettan Napoli, parkerar mästarna.

Vunnit 7/9 senaste inbördes matcherna

Givetvis är cupen av betydelse, men undra om Juventus städar om en del i startelvan. De är ju inte i samma situation som under fjolåret, då serien mer eller mindre redan var avgjord vid den här tidpunkten på spelåret – och scudetton är alltid av störst betydelse.

Räkna helt enkelt med rotation. Med största sannolikhet åt båda håll, med all sannolikhet från Juventus. Det är dock inte så att juniorer och spelare utan chans att bli ordinarie inom en snar framtid kommer starta – en stark elva ska presenteras från Juventus, även om det viskas lite i vassen om att bland andra eventuellt stjärnmittfältaren Paul Pogba kommer vilas.

Starkare är de oavsett, Juventus – och cupen tas ändå på allvar. Då har vi svårt att se de, i rådande form, falla här. 11 av de 12 senaste matcherna har vunnits – enda förlusten borta mot Sevilla i Champions League – och nu senast städades Udinese undan med förkrossande 4-0 på bortaplan.

Lazio har också steppat upp på sistone; inte förlorat på sju matcher, men höll på att falla dit mot ett mediokert Bologna förra veckan. 0-2 hämtades in till 2-2 under de avslutande 20 minuterna när de spelade med en man mer på planen. Ytterst tveksam prestation.

Vi ska också ha i åtanke att Juventus vunnit sju av de nio senaste matcherna mellan lagen under ordinarie speltid. Ofta med större siffror.

2,30x för den raka tvåan är okej betalt. Synas.

0/1-2?

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/1
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 3,65 titanbet logo
Oavgjort 3,30 unibet logo
Juventus 2,30 betsafe logo
Över 2,5 mål 2,45 unibet logo
Under 2,5 mål 1,65 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: