Speltips, Lazio – Juventus 4/12: Vinnare hittad på Stadio Olimpico

Spelbloggare Publicerat: 4 december 2015

Det råder kris i Lazio och mot ett Juventus i toppform är det inte mycket som talar för att man ska fixa ett bra resultat på Stadio Olimpico.

I Europa snurrar det på som det ska – faktum är att Lazio redan säkrat en EL-slutspelsbiljett. Hemma i Italien däremot? En tiondeplats med den bleka resultatraden 6-1-7 för den topptippade huvudstadsklubben, som landade på tredjeplatsen förra året.

Facit i de senaste Serie A-matcherna är fyra förluster och ett kryss, vilket kom mot ett ännu mer krisande Palermo – på hemmaplan. Lazio är på knäna och det som presteras ute på planerna lämnar inte stor tro på att resultaten ska vända inom den snaraste framtiden.

Juventus var oerhört illa ute i seriestarten och hade bara knåpat ihop en vinst på de sex inledande matcherna – då trodde många att scudetton var utom räckhåll, men de senaste årens dominanter har hittat tillbaka och är just nu femma med ”bara” sju pinnar upp till Napoli på förstaplatsen.

”Värde minst tio punkter neråt”

Här talar det mesta för att Juventus kammar in alla tre pinnar – kvalité och form – bortsett från att Lazio brukar vara starka hemma på Stadio Olimpico samt truppsituationerna. Vad vi ska ha i åtanke mot det är dock att Juventus vunnit sex av de sju senaste inbördesmatcherna, två av de tre senaste på bortaplan. Förra årets identiska möte slutade 0-3.

Och ja, nu när formen hos respektive part ser ut som de gör – är det omöjligt att inte lockas av den raka tvåan; inte minst när vi får 2,25x för den, vilket känns som i klar överkant.

Det som talar emot spelet är väl Juventus frånvaroproblem på mittfältet. Ett par pjäser är out sedan tidigare och nu missar briljante Paul Pogba, avstängd, matchen. Bättre besked från Lazio på den fronten – dock rejält minus med Senad Lulic, skadad, utanför truppen.

Ska ändå finnas klart värde i den raka tvåan och den bör kunna spelas minst tio punkter neråt, nu när Juventus har sådant momentum.

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak tvåa
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 4/12
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort 3,40 nordicbet logo
Juventus 2,25 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,65 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: