Speltips, Lazio – Roma 3/4: Dubbla spel från Romderbyt

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2016

Ett Romderby utan fans på läktaren står på tapeten. Lazio mot Roma på Stadio Olimpico – en arena som båda klubbarna delar. Oddssättarna plitar ner spelvärda siffror på två marknader och vi skyfflar in polletterna.

Fansen för båda klubbarna är starkt kritiska till ombyggnationerna i kurvorna på Stadio Olimpico och har i protest mot detta deklarerat att matchen kommer bojkottas. Sänker derbytempen rejält, men ja, så är det. Det är trots allt två ärkerivaler som drabbar samman och det betyder ändå att det lär bli hetlevrat ute på planen.

Hur som helst – samma intensitet, men framförallt press på domaren blir det inte. Bör minska risken för kort en hel del. Att Lazio är helt utan chans på Europaplatserna är ännu en faktor som sänker tempen. När var ett Romderby såhär kallt på förhand?

Sex raka inbördes möten har innehållit max åtta ostskivor och i huvuddomaren Luca Bantis 14 senaste dömda matcher är statistiken densamma.

Här ställer Bwin ut linan på 8,5 med 1,80 x smeten i betalt för underspelet. Givet investeringsobjekt. Observera att röda kort inte räknas in i statistiken för spelet.

Roma är klart starkare

Och sen handlar det om att hitta en vinnare – vi lutar starkt åt Roma.

Publikfaktorn kan ha en liten betydelse här. Förvisso delar klubbarna arena, men som värd har Lazio annars fler biljetter att sälja. Dock ingen avgörande faktor att bygga ett speltips runt; däremot är det den rådande klasskillnaden som är av största betydelse.

Hela 18 pinnar skiljer lagen åt. Roma är på uppgång medan Lazio, som är omöjliga att känna igen, är i fritt fall. Stor skillnad.

Tillsammans med serieledande Juventus är Roma Serie A:s formstarkaste lag och innan 1-1-matchen mot Inter precis innan uppehållet, hade de radat upp hela åtta fullpoängare i följd. Lazio har, trots ett hyfsat enkelt spelschema, bara vunnit en av de fem senaste matcherna.

På det har värden betydelsefulla Senad Lulic avstängd. Positiva truppbesked från Roma.

Att Roma ska plocka deras tredje raka derbyseger betalar 2,20x och det är mer än acceptabla siffror.

Speltips:

Speltips: Under 8,5 gula kort
Roma vinner, rak tvåa
Odds: 1,80 / 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 3/4
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 3,60 mybet logo
Oavgjort 3,45 mybet logo
Roma 2,20 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,10 redbet logo
Under 2,5 mål 1,77

 

Oddsens motsvarighet i procent: