Speltips, Lazio – Rosenborg 22/10: God skrällkänsla

Spelbloggare Publicerat: 21 oktober 2015

Lazio kliver ut som storfavoriter i EL-hemmamatchen mot Rosenborg – vi ställer oss frågan: inte lite för stora?

Svårt att veta var vi har Lazio i italienska mått mätt. Man är svårbedömda, inte bara från match till match och vecka till vecka, utan också från år till år. Blev en fin tredjeplats i Serie A förra året, vilket följde upp en plats i mittenskiktet dessförinnan.

Omöjligt att förutspå var de ska hamna nu. Extremt blandade prestationer i de fem vinsterna och tre torskarna som är facit i serien. Kontakt med toppen har man i alla fall ännu.

Här i EL har det blivit ett kryss – borta mot Dnipro – och en vinst, vilken kom i hemmamatchen mot Saint-Ètienne (3-2). Ska dock påminnas om att fransmännen drabbades av ett rött kort först i den 32:a minuten och sedan ett andra i den 77:e. Då är inte 3-2 ett resultat att vara överdrivet stolta över.

För Rosenborg är det redan klappat och klart – den första serievinsten sedan 2010 är spikad när det återstår tre matcher kvar att spela. Hela nio pinnar och 28 plusmål skiljer ner till tvåan Stabaek. Det ser ut som att en ny storhetsperiod kan vara påbörjad för klubben som mellan 1992 och 2004 vann alla serietitlar.

Inte lika bra facit i årets Europaspel, dock. Man inledde med 2-2 borta mot Saint-Ètienne – oerhört starkt. Nära att man kammade tre också, motståndarnas kvitteringsbalja kom tre minuter från slutet. Därefter en 0-1-förlust hemma mot Dnipro och även då var det ett sent insläppt mål som ställde till det.

Gästerna handikappspelas

Är ändå rätt förtjust i Rosenborg och tycker att de underskattas en del; har haft ett kalasår och visat att man håller helt okej nivå här i Europa. Framförallt prestationen borta mot Saint-Ètienne imponerande. Nu kan man, i och med att serietiteln är säkrad, fokusera fullt ut på Europa.

Helt borta ska de inte vara, norrmännen. Lazio kan förstås komma ut, spela ren propagandafotboll och vinna det här med flera baljor, men prestationen mot Sassuolo senast – förlust med 1-2 – lovar inte mycket positivt inför framtiden och man brukar inte vara överdrivet starka i Europa; hade inför 3-2-vinsten över Saint-Ètienne fyra i följd utan vinst i EL – mot Dnipro, Ludogorets x2 och Trabzonspor.

En del skadeproblem för värden också; spelare som Keita Baldé Diao, Lucas Biglia, Marco Parolo och eventuellt Filip Djordjevic är out. Bättre skadebesked från bortalaget.

Lutar åt att Rosenborg kan plocka ett kryss, men vill ha vinst vid uddamålsförlust också. De spelas med +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid uddamålsförlust – till fina 1,90x hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Rosenborg +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 22/10
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 1,48 betrally logo
Oavgjort 4,60 betsson logo
Rosenborg 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,87 unibet logo
Under 2,5 mål 2,05 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: