Speltips, Lazio – Sampdoria 14/12: Bwin snett ute på kortmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2015

Statistiken lurar oddssättarna och vi slussar in polletter på kortmarknaden – vilken sida åker på flest kort på Stadio Olimpico där Lazio tar emot Sampdoria?

Den här bataljen utspelas på den undre tabellhalvan – och det är oerhört förvånande; pekar på vilka fatala misslyckanden klubbarna stått för under spelåret. Det är alltså fjolårets trea och sjua – nu är de nummer 13 och 16 i Serie A.

Gällande Lazios prestationer blir det än mer oförståeligt eftersom positiva resultat gjorts ute i Europa. Grupp G, med motståndarna Saint-Ètienne, Dnipro och Rosenborg, i Europa League toppades med resultatraden 4-2-0 och därmed väntar slutspelet.

Sampdoria är väl mer klassiskt mittenmaterial – bör dock kunna utmana uppe på den övre delen av tabellen – men det ser oerhört mörkt ut för även dem. Sex raka matcher utan vinst och fyra förluster har radats upp.

Oddsjustering att vänta

Kan nästan lova att oddsen kommer justeras här, och det rejält. Bwins oddssättare är ute på tunn, tunn is på kortmarknaden – om vilken sida som åker på flest ostskivor under matchen. 2,20x sätter de ut för Lazio, 2,25x för Sampdoria och 4,75 för att det blir ”oavgjort”.

Med det menar de alltså att Lazio ska riskera att drabbas av fler kontra sina motståndare – som den starkare parten, på hemmaplan!

Grundläggande är att den spelförande parten oftast riskerar att drabbas av färre kort – de som får jaga tenderar att dra till med tjuvnyp och liknande. Och vi kan ju räkna med att Sampdoriaspelarna är uppretade efter alla misslyckandena de senaste veckorna. Inte så att det råder harmoni i Lazio för den delen heller, men formen ser i alla fall lite bättre ut.

Vad som lurar oddssättarna är att de tittar helt och hållet på statistiken – på de åtta hemmamatcherna har Lazio snittat 2,8 ostskivor, motståndarna 2,0 bakåt. Vi kan (nästan) räkna kallt med att det inte ser likadant ut när spelåret summeras. Sampdoria snittar 2,4 mot 2,0.

Ser vi på William Hills odds på samma marknad, fast de röda korten inräknade, har de 2,50x för att Lazio åker på flest och 1,91 för Sampdoria dito. Kanske inte borde vara så stor skillnad, men de är utan tvekan klart mer rätt ute.

Flest gula kort: Sampdoria spelas alltså till 2,25x hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Flest gula kort: Sampdoria
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 14/12
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Lazio 1,56 betrally logo
Oavgjort 4,25 unibet logo
Sampdoria 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,87 unibet logo
Under 2,5 mål 2,00 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: