Speltips Lazio – Udinese 29/11: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 26 november 2020

Efter en trevande start på säsongen har Lazio tuggat igång. Nu väntar ett tidigt söndagsmöte mot Udinese och det är en match man bör ha goda chanser att gå segrande ur.

Lazio – Udinese

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Förra säsongens fina prestation renderade i en fjärdeplats och en biljett till Champions League. Det har i sin tur inneburit ett tufft spelschema under inledningen av den här säsongen.

Efter en lite svagare start med endast fyra poäng på de fyra första ligamatcherna ser man nu ut att ha rytmen då man på senare tid varvat goda resultat i både Champions League och Serie A.

Man är nu obesegrade i åtta raka matcher av vilka man vunnit fem och kryssat två bortamatcher i CL samt mot Juventus i ligan. I tisdags besegrade man Zenit med 3-1 hemma och förra helgen slog man Crotone med 2-0.

Lazio har därmed 14 poäng efter 8 spelade matcher, vilket är 7 poäng bättre än kommande motståndaren Udinese.

Udine-laget inledde säsongen med att förlora fyra sina fem senaste matcher men har också de spelat upp sig på sistone. I onsdags föll man dock i Coppa Italia med 1-0 efter avgörande i förlängning mot Fiorentina. Men ligan vann man senast med 1-0 hemma mot Genoa.

Udinese har Prödl och Walace på skadelistan samt frågetecken kring Coulibaly. Hos Lazio har Milinkovic-Savic har testat positivt för covid och kommer troligen inte till spel.

Lazio har lätt för Udinese

Både Lazio och Udinese har en positiv trend men det är förstås viss kvalitetsskillnad mellan de här lagen. Lazio kan mycket väl utmana om en topplacering även den här säsongen medan Udinese, med stor sannolikhet, kommer kriga i bottenskiktet av tabellen.

Lazio har också en imponerande plusstatistik vad gäller inbördes möten mellan de här lagen. Senast lagen möttes, i Udine i juli, blev det visserligen 0-0 men dessförinnan hade Lazio vunnit de 7 senaste mötena. Senast Udinese vann mot Lazio var 2014.

Simone Inzaghi har gjort en riktigt fin resa med detta Lazio. Nu är man i nivå med de bättre lagen i Champions League, man är väldigt trygga i sin spelmodell vilket ger en pålitlighet i den här typen av matcher som man förväntas vinna.

Ciro Immobile ser också ut att på väg tillbaka till förra säsongens form. Han nätade senast mot Crotone och han gjorde två mål i veckans CL-möte mot Zenit. Om han är på väg in i ett målstim nu så ser det ljust ut för Lazio.

Luca Gotti tog över Udinese för nästan exakt ett år sedan. Förra säsongen lyckades han säkra kontraktet i Serie A men med de små resurser han förfogar över är det tveksamt om man kan förvänta sig så mycket mer den här säsongen.

Man har gått mållösa ifrån hälften av sina åtta matcher och senast blev man återigen nollade i cupen mot Fiorentina. Mycket pekar mot att Lazio på bortaplan blir en övermäktig uppgift för detta Udinese.

Lazio har alltså vunnit 7 av de 8 senaste mötena och jag känner mig trygg med att man kommer se till att vinna den här matchen. Spelet blir således en rak etta till 1.70 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips: Lazio vinner
Odds: 1.74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 12:30, söndag den 29/11
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: