Speltips Leeds – Brighton 11/3: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 10 mars 2023

Ett Leeds United i motvind tar emot ett Brighton & Hove Albion i medvind i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 11 mars 2023 med avspark kl 16:00 på Elland Road..

Leeds – Brighton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Javi Gracia fick en fin start på jobbet som manager för Leeds United då han kunde leda laget till en viktig 1-0-seger hemma mot bottenkonkurrenten Southampton. Två matcher och två förluster senare är det dock svårt att tala om någon uppenbar Gracia-effekt.

Efter segern mot Southampton föll man med 2-0 mot Fulham i FA-cupen och det kan Leeds leva med då den här säsongen, precis som förra, kommer att handla om att säkra ett nytt kontrakt i Premier League.

Förra helgen ställdes man så mot ett formsvagt Chelsea på bortaplan. Där blev man på nytt nollade då hemmalaget vann med 1-0 efter ett hörnmål i början av den andra halvleken. Trots den förlusten ligger Leeds emellertid på rätt sida om nedflyttningsstrecket inför den här omgången, men det tack vare bättre än målskillnad än Everton som också tagit 22 poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett pressat Leeds

För Brighton & Hove Albion ser läget betydligt ljusare ut. De har spelat ihop 38 poäng men har bara spelat 23 ligamatcher, vilket är en till tre matcher färre än lagen runtomkring i tabellen. Brighton ligger just nu på en åttonde plats, men har goda chanser att klättra.

I den näst senaste omgången föll man borta mot Fulham, seriens andra stora uppstickare den här säsongen. Det är Brightons enda förlust på deras tio senaste matcher om vi räknar in cupspelet.

Efter den förlusten har man alltså studsat tillbaka och vunnit två raka matcher. Först slog man Stoke med 1-0 i FA-cupen och i lördags körde man över West Ham med 4-0 hemma.

På nytt visade man i den matchen vilket väloljat maskineri man är och kan man komma upp i samma nivå denna lördag så har jag mycket svårt att se hur Leeds ska kunna få med sig något från den här matchen.

När de senaste möttes, i slutet av augusti, vann Brighton med 1-0. Sedan dess har båda lagen bytt tränare och om Brighton var det bättre laget tidigt på säsongen så är man det med klart större marginal nu. Därtill kan man, till skillnad från Leeds, spela utan press. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Brighton vinner till 2.05 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos CampoBet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.05
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo