Speltips, Leeds – Derby 29/12: Vi dubblar insatsen

Spelbloggare Publicerat: 28 december 2015

Formstarkt möter formstarkt på Elland Road – Leeds United och Derby County. Dock finns det ett par faktorer som talar för ena sidan och en pollett investeras i vinnarspelet.

Leeds är i en fantastisk period och har studsat från bottenstriden efter tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste matcherna. Söndagens bortamatch mot mittenkonkurrenten Nottingham Forest slutade oavgjort efter att man kvitterat med tio minuter kvar att spela – det innebar att vårt speltips på det raka krysset till 3,40x prickade fint.

Nu har man chansen att haka på striden om playoffplatserna, men såväl avståndet på sju pinnar som kvalitetsskillnaden till toppen borde sätta stopp för den drömmen. Leeds är, i min bok, på sin höjd ett – mittenlag.

Desto bättre rullar det på för Derby, som efter tre vinster efter varandra och sju i följd utan förlust klivit upp i topp – och det är, utan tvekan, där man hör hemma. Till tvåan Middlesbrough har man en pinne tillgodo och till kvalplatserna tre. Det skulle förvåna om Derby inte skulle vara en av de tre klubbarna som avancerar upp till finrummet till nästa år.

En vilodag extra

Snart borde väl en reaktion komma från Leeds? Det känns som att de haft lite väl med flax på sistone och man var, som nämnt, nära att förlora i söndagens batalj mot Nottingham. Den tar man nu istället?

Förutom den rådande klasskillnaden och Derbys fantastiskt fina form – man har inte bara vunnit de tre senaste matcherna, utan även hållit nollan i dessa – talar spelschemat för tabellettan.

Matcherna duggar tätt i Championship just nu och då blir de extra vilodagarna av allt större betydelse. Leeds spelade redan i söndags – en hård fajt som garanterat tärt en del på spelarnas fysiska kapital – medan Derby plockade en alltmer bekväm trea mot Fulham under lördagen.

Viss rotation har deklarerats från båda håll, men av de ben som spelade senast lär vara klart piggare för Derby.

Gillar den raka tvåan starkt till 2,05 x insatsen och den spelas hos Bet365. Spelvärd sju-åtta punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Derby vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 29/12
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leeds 4,20 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Derby 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,35 expekt logo
Under 2,5 mål 1,66 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: