Speltips Leeds – Hull 16/9: Ligacupen

Simon Pålsson Publicerat: 14 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det är engelska Ligacupen – eller EFL Cup – som gäller igen den 16 september 2020 när Leeds United spelar mot Hull City.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Vi var många som såg fram emot att få se Leeds United i Premier League igen för första gången sedan Hjämaren brann, och visst blev man inte besviken på vad man fick se? Marcelo Bielsa och hans Leeds United stod för en spektakulär insats borta mot Liverpool, men föll med 4-3 efter att vi alltså fått se hela sju mål.

Det var en tung förlust i sig, men också en meriterande insats inför fortsättningen på säsongen. Nu vet Leeds United att man kan störa i stort sett alla lag, och att man har spetsen för att göra skada. Men att släppa in fyra mål är såklart inte riktigt lika okej.

Nu blir det en liten mellanomgång när Ligacupen kör igång, och som vanligt är det inte helt enkelt att veta vad man ska förvänta sig på förhand. Leeds United lär ta turneringen på ganska stort allvar, åtminstone nu i början när det kan fungera som träningsmatcher. Det blev inte några ordentliga sådana inför säsongen.

För motståndet står dessutom ett Hull City som man hade otroligt enkelt för under förra säsongen. Då vann Leeds United med 4-0 på bortaplan och 2-0 på hemmaplan i Championship.

Som om det inte vore nog med det hade Hull City en så pass tung avslutning på säsongen att man föll rakt igenom, och nu spelar i League One under den här säsongen. Tungt värre för ett lag som för bara några år sedan spelade i Premier League.

Leeds United vinner

Med det psykologiska övertaget från förra säsongen – och den boosten och revanschlustan som premiäromgången i Premier League rimligen innebar – tror jag att Leeds United tar tag i taktpinnen här. Exakt vilket lag som formeras känns inte givet, men det blir en stark startelva åtminstone. Det känns rimligt.

Det ska sägas att Gaetano Berardi och Adam Forshaw inte kan spela matchen för Leeds United, som också har Liam Cooper som ett lite osäkert kort på förhand.

Tom Eaves är den enda spelare i bortalaget som inte kan spela, och en del pekar på att Grant McGann formerar samma elva som i vinsten mot Gillingham senast. Då vann Hull City alltså sin premiär i League One.

Leeds United vinner och håller nollan spelas till 2,25 gånger smeten hos bet365. Att ha sin nolla intakt känns viktigt efter att ha släppt in fyra mål senast.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leeds vinner och håller nollan
Odds: 2,25
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, onsdag 16 september 2020
TV: 
Stream: 

Jämför odds: