Speltips Leeds – Leicester 25/4: Bottenstrid

Martin Efvergren Publicerat: 25 april 2023

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Leeds United och Leicester City gör upp i den 33:e omgången av Premier League. Matchen spelas den 25 april 2023 med avspark kl 21:00 på Elland Road.

Leeds – Leicester

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United har haft det kämpigt hela säsongen och när vi nu går in i det sista avgörande skedet är trenden inte positiv. Man har bara tagit tre poäng på de fem senaste matcherna och i tre av dessa har man åkt på storstryk.

Inför bortamötet mot Fulham i lördags hade Leeds släppt in elva mål totalt i de två föregående matcherna mot Crystal Palace och Liverpool. Det var därför tydligt att Javi Gracias instruktioner handlade om att minimera riskerna och det lyckades man med i den första halvleken på Craven Cottage. Fulham var dock det bättre laget och i den andra halvleken kunde hemmalaget gå ifrån till en rättvis 2-1-seger.

Leeds lyckades stoppa den akuta blödningen, men det lär krävas mer än så om man ska undvika nedflyttning. Nu ställs man mot ett Leicester som är en poäng efter i tabellen och den här matchen kan bli ett vägskäl för båda lagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ångestmöte

Leicester City har fallit som en sten genom tabellen de senaste två månaderna. Inför den gångna helgens hemmamöte mot Wolverhampton hade man nio raka matcher utan seger, men där skulle man äntligen bryta den negativa sviten.

Dean Smith tog över rodret efter Brendan Rodgers inför förra helgens bortamötet mot Manchester City. Där fick han en mardrömsstart då man släppte in tre mål under matchens inledande 25 minuter. Därefter skulle man så få bättre ordning på saker och ting och det blev ”bara” en 3-1-förlust.

Lördagens möte mot Wolves började heller inget vidare för Smiths manskap. Gästerna gjorde 1-0 efter en knapp kvart, men på nytt skulle Leicester resa sig. Den här gången gav det också en seger då man vände till 2-1 och tog tre oerhört värdefulla poäng.

Höstens möte mellan Leeds och Leicester på King Power Stadium slutade med en 2-0-seger för hemmalaget. Sedan dess har båda lagen bytt tränare och klubbarna är nu hårt prövade. Inför den här matchen gäller Leeds som knappa favoriter, men utgången känns oviss.

Leeds lyckades sätta ett något bättre försvarsspel i lördags, men på det hela taget såg det krampaktigt ut. Leicester har fått ett litet lyft under Dean Smiths ledning och segern senast lär göra att de kommer med en bättre känsla.

Främsta anledningen till att de här båda lagen ligger så illa till är att de släpper in för många vill. Jag tror dock inte att det här ångestmötet nödvändigtvis kommer att bli målrikt, utan snarare krampaktigt med tanke på pressen som ligger på spelarnas axlar. Det lär bli mer kamp än skönspel och som jag ser det är det knapp fördel Leicester. Mitt spel blir X2 och att det kommer göras under 3.5 mål totalt till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 25 april
TV: 
Stream:  viaplay logo