Speltips Leeds – Newcastle 13/5: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 12 maj 2023

Viktiga poäng står på spel när nästjumbon Leeds United gästas av tabelltrean Newcastle United i den tidiga lördagsmatchen från Premier League. Matchen spelas den 13 maj 2023 med avspark kl 13:30 på Elland Road.

Leeds – Newcastle

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Leeds United befinner sig i ett prekärt läge och frågan är nu om Sam Allardyce kan rädda kvar klubben i Premier League. Man har endast tagit en poäng på de sex senaste matcherna och inför helgens omgång ligger man näst sist i tabellen. Med sina 30 inspelade poäng är avståndet upp till Everton ovanför nedflyttningsstrecket två poäng efter 35 spelade ligamatcher.

Big Sam fick alltså förtroendet att ta över Leeds sedan att Javi Gracia fått sparken efter förlusten med 4-1 borta mot Bournemouth. Hans första uppgift var att ta sig an ett till synes ostoppbart Manchester City på bortaplan förra helgen. Det började illa med två tidiga insläppta mål, men därefter har man mycket bra att ta med sig. Några fler mål släppte man inte in och i slutskedet kunde man även reducera till 2-1 som blev slutresultatet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Newcastle United har gjort en otrolig resa upp mot toppen av Premier League och nu går man för att knipa tredjeplatsen i kamp med Manchester United och ett Liverpool som smyger underifrån. Efter 34 spelade matcher står Newcastle på 65 poäng, vilket är två poäng bättre än Man United. Liverpool är tre poäng efter Newcastle men har en match mer spelad.

Efter tre raka segrar blev dock Arsenal en övermäktig uppgift för Eddie Howes manskap förra helgen. Man föll då på hemmaplan med 2-0, men det var en match där jag kan tycka att Newcastle förtjänade mer. Hursomhelst var det ingen dålig insats, men gästerna var strået vassare i den sista tredjedelen.

Leeds och Newcastle möttes senast i slutet av december på St. James’ Park i en match som slutade mållös. När de nu möts igen är det mycket som står på spel för båda lagen fast i olika ändar av tabellen.

Newcastle gäller till favoriter till ett odds omkring 1.72 och det räcker väl egentligen att titta på tabellen för att förstå det favoritskapet. Samtidigt är det inte sällan som lag i Leeds situation, av ren överlevnadsinstinkt, kan kriga sig till oväntade segrar. Därtill fick de med sig ett ganska bra resultat senast i Allardyce första match på tränarbänken.

Spelbolagen lutar också tydligt åt att det här kommer att bli målrikt. Om det är något Big Sam kan förbättra är det Leeds defensiv och jag tror att man kommer vara mer kompakta bakåt, precis som mot Man City senast.

Fortsätter Newcastle att spela på den nivå man har gjort de senaste månaderna så talar det mesta för att man kommer att vinna den här matchen. Mitt spel blir emellertid X2 samt att det görs under 3.5 mål totalt till 1.87 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X2 & under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:30, lördag 13 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo