Speltips Leeds – Nottingham 4/4: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2023

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Leeds United och Nottingham Forest gör upp i tisdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 4 april 2023 med avspark kl 20:45 på Elland Road.

Leeds – Nottingham

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Leeds United stod för två bättre insatser innan landslagsuppehållet, men i lördagens återstart var man chanslösa i bortamötet mot Arsenal. Man stod visserligen upp på ett bra sätt i den första halvleken, men när hemmalaget skruvade upp tempot i den andra hängde man inte med och det slutade med en 4-1-förlust.

I omgången dessförinnan tog emellertid Javi Gracias manskap en fin skalp då man kunde besegra bottenkonkurrenten Wolverhampton med 4-2 på Molineaux. De tre poängen gör att man trots förlusten i lördags, fortsatt placerar sig ovanför nedflyttningsstrecket.

Det är dock snortight i bottenstriden och nu väntar en ny sexpoängsmatch då man tar emot ett Nottingham Forest som är en poäng före i tabellen. Båda lagen har spelat 28 ligamatcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Nottingham Forest har lyckats hålla sig ovanför strecket, men trenden pekar inte i rätt riktning för nykomlingen. I lördags såg man länge ut att gå mot en efterlängtad seger då man gästades av Wolverhampton. Formstarke Brennan Johnson gav laget ledningen i slutet av den första halvleken och den stod sig fram till den 83:e minuten då Wolves kunde trycka in en kvittering till 1-1 som blev slutresultatet.

Därmed har nu Forest sju raka ligamatcher utan seger. Av dessa har man förlorat fyra och kryssat tre. Framförallt har man problem på bortaplan där man har förlorat sina fyra senaste.

Leeds och Nottingham Forest möttes senast på The City Ground i början av februari och det var då hemmalaget som gick segrande med 1-0. När de nu möts igen är det dock Leeds som gäller som relativt klara favoriter.

Det blev en jämn kamp med betoning på just kamp lagen senast möttes och jag räknar med att det kommer bli en liknande matchbild den här gången. Båda lagen dras med en del skador, men det jämnar ut sig. Leeds gäller som favoriter och det beror främst på Nottinghams svaga bortafacit.

Det är ett pressat läge för båda lagen och jag tror att det kommer att prägla den här matchen. Jag räknar med att det blir mer kamp än skönspel och att ingen kommer att riskera att blotta sig för mycket bakåt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.83 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.83
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 4 april
TV: 
Stream:  viaplay logo