Speltips Leeds – Shrewsbury 9/8: Ligacupen

Martin Efvergren Publicerat: 9 augusti 2023

Leeds United är storfavoriter inför mötet mot Shrewsbury Town i den första omgången av Ligacupen. Matchen spelas onsdag den 9 augusti 2023 med avspark kl 20:45 på Elland Road.

Leeds – Shrewsbury

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen

Efter två motiga säsonger i Premier League är Leeds United tillbaka i The Championship. Här gäller man som en av huvudfavoriterna, men det lär inte bli någon enkel resa.

Det fick man, om inte annat, erfara i premiären i söndags. Mot gästande Cardiff City hamnade man då i ett 2-0-underläge i den första halvleken. Därefter kunde Leeds resa sig och kämpa sig tillbaka in i matchen. På tilläggstid blev till slut Crysencio Summerville poängräddare då han tryckte in kvitteringen till 2-2.

Det var förstås en viktig upphämtning för nye tränaren Daniel Farke som är en man som vet vad som krävs i Championship. Laget har, av naturliga skäl, tappat i slagstyrka sedan förra säsongen, men här finns alltjämt kvalitet för att vara ett topplag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jens Gustafssons Pogon Szczecin

Shrewsbury Town avslutade förra säsongen i League One svagt och föll tillbaka till en slutlig tolfte plats. Till den här säsongen har man en ny manager i Matthew Taylor som förra säsongen ledde Walsall till en mittenplacering i League Two.

Shrewsbury slutade alltså precis i mitten av League One förra säsongen och förväntningarna är generellt att man kommer att vara ett mittenlag även den här säsongen. Man fick emellertid en lovande start då man i ligapremiären i lördags kunde ta en trepoängare. Man tog då emot Cheltenham som besegrades med 1-0 hemma på The Crowd Meadow.

Nu väntar så en klart tuffar uppgift för Shrewsbury i den första omgången av Ligacupen. Leeds gäller förstås som klara favoriter och det bör vara en kvalitetsskillnad mellan lagen som blir märkbar.

Leeds behöver bli ett vinnande lag igen och det är en mental resa som krävs efter alla de förluster som räknats in de senaste två säsongerna. Det gör att jag tror att man kommer att ha rätt fokus inför den här matchen. Och med rätt inställning ska Leeds kunna besegra ett lag som Shrewsbury utan större problem. Mitt spel blir därför Leeds -1.5 (asian hcp) till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt- Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leeds -1.5 (asian hcp)
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, onsdag 9 augusti 2023
TV: 
Stream: