Speltips Leeds – Southampton 25/2: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 24 februari 2023

Viktiga poäng står på spel när nästjumbon Leeds United tar emot jumbon Southampton i den 24:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 25 februari 2023 med avspark kl 16:00 på Elland Road.

Leeds – Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leeds United har inte vunnit i Premier League sedan den 5:e november då man slog Bournemouth och nu börjar goda råd bli dyra. Sedan Jesse Marsch fick sparken har Michael Skubala lett laget i väntan på en permanent lösning. I veckan kom så beskedet att spanjoren Javi Gracia ges ansvaret att försöka rädda kvar Leeds i Premier League.

Skubala inledde emellertid med att leda laget till en fin insats borta mot rivalerna Manchester United. Trots en 2-0-ledning blev det dock bara en poäng. Därefter förlorade man hemma i returen mot Man United och förra helgen blev det återigen förlust i bottenmötet mot Everton på bortaplan.

Efter 23 spelade matcher har Leeds skrapat ihop 19 poäng. Det gör att man ligger näst sist, endast en poäng före jumbon Southampton.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mer kamp än skönspel

Southampton befinner sig i ett liknande läge som Leeds. På fredagen gick klubben ut med att Ruben Selles ges förtroendet att leda laget hela våren. De kommer nu från oerhört välbehövlig seger vilket säkert stärkte Selles aktier.

Southampton hade tre raka förluster i ligaspelet inför bortamötet mot Chelsea i lördags. Där stod man så för en väldigt disciplinerad insats. Ett frisparksmål av Ward-Prowse strax innan halvtidsvilan blev matchens enda mål och avståndet upp ovanför nedflyttningsstrecket är alltjämt tre poäng.

Leeds och Southampton möttes senast i den andra omgången i en match som slutade 2-2. När de nu möts igen är läget förstås mer pressat och utgången känns oviss.

Leeds gäller som favoriter i kraft hemmaplansfördel, men Southampton kommer en insats som gör att de bör gå in i det här ångestmötet med en bättre känsla. Samtidigt kan Leeds säkerligen få en viss Gracia-effekt och den känsla av omstart som ett tränarskifte alltid innebär.

Jag räknar med att det här kommer att bli en jämn batalj där det kommer bjudas på kamp snarare än skönspel. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos Lucky Sport – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål totalt
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sport
Spelstopp: 16:00, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo