Speltips, Leganés – Osasuna 21/11: Skrällbud i viktiga bottenfajten

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2016

En extremt betydelsefull bottenfajt står på måndagens Primera División-meny. Fjärdejumbon Leganés välkomnar nästjumbon Osasuna, båda nykomlingar, till Estadio Municipal de Butarque, i vad vi tror blir en tajt match.

Nykomlingar tenderar, som säkert bekant, att sprattla till i starten av spelåren – och så var fallet för även Leganés. De stod upp med bravur, men nu är istället fem raka förluster uppradade och dessutom har man blivit nollade i fyra av dessa. Finns det kraft att hitta stilen på nytt? Tveksamt, menar undertecknad.

Osasuna är, precis liksom Leganés, bottentippade i årets Primera División som nykomlingar. Är nu nästjumbo, men situationen har lättats upp de senaste spelveckorna; förvisso rätt snålt facit, dock med positiva tendenser i spelet. Spelårets enda vinst hittills – sju pinnar är inspelade – kom borta mot Eibar, med 3-2.

Osasuna med bra chans

Här har vi två av de absolut starkaste nedflyttningskandidaterna – undertecknad skulle inte bli ett dugg förvånad om de båda trillade ur serien redan som nykomlingar.

Håller parterna som rätt jämna. Givetvis ska Leganés då vara favoriter i egenskap av värd för matchen, men en öppen historia är det ändå på förhand. Finns dessutom faktorer som talar för en bortaskräll.

Löjligt viktiga poäng på spel och att Leganés kommer till spel med hela fem raka förluster uppradade, varav man blivit nollade i fyra av dessa. Har haft svårt att hitta rätt i matcherna och det är rätt uppenbart att den positiva starten var ett nykomlingsflax.

Ska nämnas att det precis varit ett uppehåll och att formfaktorns betydelse kanske ska dämpas lite – det är dock relevant att titta på de senaste matcherna i helhet, och de tendenser som visats upp i dessa. När Leganés haft makalösa problem, har Osasuna istället trappat upp; bara förlorat två av de fem senaste seriefajterna.

På bortaplan har Osasuna dessutom imponerat; 1-2-2 i resultatraden och då kom torskarna mot Real Madrid respektive Villarreal i två av de svåraste bortamatcherna för året. Trivs med att kunna lämna över taktpinnen?

Minst 50% chans ska Osasuna ha att undvika en förlust här…

Osasuna +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – spelas till 2,05 x insatsen hos Bet365. Öppna ditt konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Osasuna +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 21/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: