Speltips Leganes – Sevilla 16/1: Copa del Rey

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

I sviterna av spanska supercupen spelas också Copa del Rey där Leganes gäller som underdog inför mötet med Sevilla.

Leganes - Sevilla

Nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Spanska supercupen är utan tvekan det som tar merparten av intresset i Spanien just den här veckan och inte blir det bättre under helgen, där det inte spelas någon ligafotboll i La Liga eller Segunda Division.

Nu ligger fokus istället på att spela den inhemska cupen Copa del Rey, eller den kungliga cupen som det ungefär ska översättas till. Det har varit ett ganska intressant cupår på flera håll runt om i Europa och även i Spanien har ett par jättar redan fallit. Nu tänker jag inte minst på Atletico Madrid som föll i den senaste omgången.

Sevilla är annars ett erkänt starkt cuplag och har inte minst i det internationella cupspelet skördat stora framgångar på 2010-talet. Det gör att jag tror att man vet precis vad som krävs för at tstäda av Leganes här.

Leganes spelade som bekant i La Liga förra säsongen, men föll igenom och spelar nu i Segunda Division. Där är formen lite sådär, med ett par poängtapp på kort tid som gjort att man tappat greppet i toppen. Nu har Leganes istället elva poäng upp till serieledning.

Det lever fortfarande en chans om att nå La Liga igen och det är såklart det stora målet med säsongen. Därför tror jag inte att man kommer att ge allt i det här cupmötet, på samma sät som man kanske hade velat göra annars.

Sevilla vet vad man gör

Som bekant är Sevilla alltså ett starkt cuplag, och det som jag tycker talar ännu mer för bortalaget här är att man har prickat formen på sistone. Det var en ganska stökig inledning på säsongen, men den har rättat till sig till det bättre nu på slutet.

I ligaspelet har Sevilla börjat klättra och vore det inte för det ganska väntade nederlaget mot Atletico Madrid senast hade man förmodligen klättrat ytterligare.

Det här är två lag som mötte varandra förra säsongen. De gångerna var det Sevilla som vann, dessutom utan att släppa in mål. Något liknande kan jag tänka mig igen.

Sevilla vinner mot noll spelas till 2,37 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Speltips:

Speltips: Sevilla vinner mot noll
Odds: 2,37
Bolag: bet365
Spelstopp: 20:00, lördag 16 januari 2021
TV: 
Stream: 

Jämför odds: