Speltips, Legia Warszawa – Sporting CP 7/12: Polskt skrällbud!

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2016

En Europa League-biljett ska delas ut – hamnar den hos Legia Warszawa eller Sporting CP? Vi räknar inte alls bort polackerna inför matchen och förstår inte helt varför oddssättarna presenterar bortalaget som så kraftiga favoriter.

En poäng, det är inte så mycket att hurra över. Men underhållning, det har Legia Warszawa bjudit på – mer än något annat lag i Champions League, i alla fall i de senaste matcherna. Senast förlorade de med 4-8 borta mot Borussia Dortmund – ett målrekord i turneringen. Dessförinnan, 3-3 hemma mot Real Madrid.

Sporting CP har väl inte helt motsvarat förväntningarna, eller i alla fall nått upp i önskad standard. Det har blivit uddamålsförluster i matcherna mot såväl Dortmund som Real Madrid medan det omvända med detta slutade med en 2-0-seger. Nåja, att lag som de ovan ska kunna utmanas är alltför mycket begärt och såvida den här Europa League-platsen säkras får det ses som positivt.

Lyxproblem för hemmatränaren Jacek Magiera inför matchen med en helt frisk och skadefri trupp tillgänglig – vilka får chansen här? Gästerna har Ezequiel Schelotto och Luc Castaignos skadade medan João Pereira är avstängd.

Hemmaskräll?

Given bortafavorit – men är det inte så att Sporting till viss del lever på deras namn?

Det är trots allt en svår bortamatch de står inför, portugiserna. Dessutom med ett par tuffa avbräck. Till och med så att undertecknad är inne på skrällen här…

Legia har ändå fått upp farten till viss del, i synnerhet offensivt. Svajigt bakåt, men här riskerar man inte att bli lika sårade som mot Real Madrid och Dortmund. Mot de förstnämnda, på hemmaplan, visades klassen och att de inte är en slagpåse, som prestationerna dessförinnan indikerade på.

En bortamatch i Polen? Enormt tryck från läktarhåll.

Det skulle faktiskt inte förvåna alltför mycket om Legia Warszawa vann det här och plockade den där åtråvärda Europa League-biljetten. Göra mål, det har vi alla fall fått se polackerna kapabla till…

Legia Warszawa över 1,5 mål spelas till 3,00 x insatsen hos Redbet, som ni får en unik välkomstbonus hos via oss – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Legia Warszawa över 1,5 mål
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 7/12
TV:  viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: