Speltips Leicester – Arsenal 25/2: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 24 februari 2023

Leicester City gästas av serieledarna Arsenal i den 24:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 25 februari 2023 med avspark kl 16:00 på King Power Stadium.

Leicester – Arsenal

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter en svag inledning på säsongen har Leicester City successivt börjat hitta rätt. Inför mötet mot Manchester United i söndags hade man slagit både Aston Villa och Tottenham och gjort fyra mål i båda de matcherna.

Leicester inledde också piggt på Old Trafford och borde ha gjort minst ett mål i den första halvleken. Istället var det hemmalaget som utnyttjade sitt enda stora läge och kunde till halvtid med 1-0. Därefter tappade Leicester alltmer greppet och föll till slut med 3-0.

Därmed står man kvar på 24 poäng på 23 spelade matcher, vilket för tillfället ger en 14:e plats i Premier League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Leicester

Arsenal var ordentligt i brygga då man, efter förlusten i seriefinalen mot Manchester City, låg under med 2-1 med halvtimman kvar i mötet mot Aston Villa i lördags. Därefter vände vinden. Zinchenko kvitterade och Jorginho dundrade in 3-2, Gunners tog tre poäng och några timmar senare hade Man City tappat poäng.

Det såg illa ut men det blev en lördag som kan komma att bli avgörande för hela säsongen. Hursomhelst tog sig Arsenal tillbaka på vinnarspåret och lär komma till den här matchen med en mycket bättre känsla än vad som hade varit fallet om man inte hade haft marginalerna på sin sida förra helgen.

Leicester och Arsenal möttes senast i den andra omgången på Emirates och det blev då ett målkalas som hemmalaget vann med 4-2.

När de nu ställs mot varandra igen gäller Arsenal som favoriter till omkring 1.72 gånger insatsen. Mycket talar för att de ska kunna surfa vidare på den medvind man fick i den senaste omgången, men samtidigt har man inte sett lika övertygande ut i de senaste matcherna.

Leicester är med sina 36 mål bäst av lagen på den undre halvan. De är också Premier Leagues näst målgladaste lag med ett snitt på 3.35 mål per match. Effektiviteten saknades mot Man United i lördags men offensiv skicklighet finns definitivt och jag finner anledning att tro att man kommer få utdelning i den här matchen.

Det blir ofta en öppen matchbild när Leicester är involverade och de kommer säkerligen bjuda upp till dans även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.75 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.75
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 25 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo