Speltips Leicester – Aston Villa 4/4: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 4 april 2023

Formsvaga Leicester City tar emot formstarka Aston Villa i tisdagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 4 april 2023 med avspark kl 20:45 på King Power Stadium.

Leicester – Aston Villa

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Efter fyra raka förluster i ligan lyckades Leicester City knipa en poäng borta mot Brentford i den sista matchen innan landslagsuppehållet. I lördags åkte man så på ett nytt tung nederlag då man föll med 2-1 borta mot Crystal Palace. Detta efter att man tagit ledningen i början av den andra halvleken. Men hemmalaget vände och vann och det avgörande målet gjordes på tilläggstid.

I söndags kom så beskedet att detta blev Brendan Rodgers sista match som manager för Leicester. I väntan på en permanent lösning tar nu de tidigare assisterande tränarna Adam Sadler och Mike Stowell över rodret.

Leicester inledde den här säsongen svagt, men reste sig och såg ut att vara på väg mot den övre halvan av tabellen. Kanske invaggades man i en falsk trygghet som bidragit till att man nu hastigt och olustigt ligger under nedflyttningsstrecket efter 28 spelade omgångar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målglada Leicester

För Aston Villas del ser både form och tabelläge betydligt trevligare ut. Av de fem senaste matcherna har man vunnit fyra och kryssat en och totalt har man endast släppt in ett enda mål på dessa matcher. Det ger att man ligger på en nionde plats i Premier League inför den här omgången.

I lördags kunde man återigen hålla nollan i bortamötet mot Chelsea, men det var, på många sätt, ett under att lyckades med den bedriften. Det går att beskriva deras 2-0-seger på Stamford Bridge som ett rån, samtidigt var det ingen slump att man rådde det hela hamn. Chelsea dominerade matchbilden medan Aston Villa försvarade sig lågt och var distinkta i de fåtal chanser som dök upp.

Unai Emery har framförallt fått ordning på defensiven i den senaste matcherna. Annorlunda var det när man senast mötte Leicester på Villa Park i början av februari. Det mötet slutade med en 4-2-seger för gästerna.

Sedan dess har det gått i diametralt motsatt riktning för de här båda lagen och när de nu möts bör, i mitt tycke, Aston Villa ses som favoriter. Så är dock inte fallet hos spelbolagen där ett rakt spel på bortalaget ger omkring hela 2.85 gånger insatsen.

Det blev ett rejält målkalas när de Leicester och Aston Villa senast möttes och jag finner anledning att tro på en relativt öppen matchbild även här. Aston Villa hade marginalerna på sin sida i lördags och kommer nog vara klart mer offensivt inriktade här. Samtidigt är offensiven inte Leicesters problem. De är med sina 39 mål totalt till och med bättre än Aston Villa som har gjort 37.

Sammantaget gör detta att jag tror att det kommer att bjudas på minst ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt till 1.88 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.88
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:45, tisdag 4 april
TV: 
Stream:  viaplay logo