Speltips Leicester – Blackburn 28/2: Formstarka gäster

Martin Efvergren Publicerat: 28 februari 2023

Leicester City gästas av Blackburn Rovers i den femte omgången av FA-cupen. Matchen spelas tisdagen den 28 februari 2023 med avspark kl 20:30 på King Power Stadium.

Leicester – Blackburn

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Leicester City har ställts mot tufft motstånd i de senaste omgångarna av Premier League. Mot Manchester United och Arsenal har man kammat noll, men totalt sett har man presterat klart bättre på sistone jämfört med vad man gjorde under inledningen av säsongen.

I FA-cupen har man slagit ut Gillingham och Walsall och efter segern mot de sistnämnda kunde man krossa både Aston Villa och Tottenham i ligaspelet. Därefter har man alltså åkt på två förluster mot toppmotstånd. I lördags kämpade man väl mot serieledarna Arsenal men det slutade med en 1-0-förlust.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett försvarsstarkt Blackburn

Jon Dahl Tomasson tog över som manager för Blackburn Rovers inför den här säsongen och hittills har han gjort det väldigt bra. Man ligger för närvarande på en fjärde plats i Championship och man kommer till det här mötet med en positiv trend.

I lördags besegrade man QPR med 3-1 på bortaplan vilket innebär att man har tre raka segrar bakom sig. Med FA-cupen inkluderad har Rovers nio raka matcher utan förlust. I den senaste omgången av just FA-cupen besegrade man Birmingham efter avgörande i förlängning. Detta i omspelsmatchen på bortaplan sedan det första mötet på Ewood Park slutat oavgjort.

Nu väntar så svårare motstånd för Tomassons gäng och det är Leicester som gäller som klara favoriter. Leicester har en väldigt hög högstanivå och får man det att stämma lär Blackburn få det tufft.

Blackburn har framförallt varit täta bakåt på sistone. Man har bara släppt in tre mål på de sju senaste matcherna och man lär komma med en mer defensiv hållning till den här matchen. Jag tror att Blackburn kommer att hålla ihop på ett bra sätt men att Leicesters individuella offensiva kvaliteter till slut fäller avgörande. Mitt spel blir att Leicester vinner och att det görs under 3.5 mål totalt till 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leicester vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, tisdag 28 februari
TV: 
Stream:  viaplay logo