Speltips Leicester – Bournemouth 8/4: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2023

Viktiga poäng står på spel när bottenlagen Leicester City och AFC Bournemouth drabbar samman i den 30:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 8 april 2023 med avspark kl 16:00 på King Power Stadium.

Leicester – Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förlusten mot Crystal Palace förra helgen blev droppen vad gäller Leicester-ledningens förtroende för Brendan Rodgers. Rodgers som hängde löst redan i höstas men då valde man att ge honom sitt fulla stöd, vilket klubben fick mycket beröm för i takt med att Leicester reste sig och såg ut att vara på väg att stabilisera sig i mitten av tabellen.

Den tiden har det dock pekat rakt nedåt källaren. Interimslösningen Adam Sadler ledde laget i tisdagen hemmamatch mot Aston Villa och precis som mot Crystal Palace slutade det med en 2-1-förlust efter avgörande i slutminuterna. Den här gången satte gästerna 2-1-målet i den 87:e minuten.

Leicester kommer därmed till det här mötet med sex förluster och ett kryss på de sju senaste ligamatcherna. Det ger att man ligger näst sist i Premier League med två poäng upp till Bournemouth på placeringen ovan.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva brister

Bournemouth ligger alltså även de på nedflyttningsplats inför den här omgången. Deras trend ser emellertid mer positiv ut i jämförelse med Leicester. Detta då man tagit nio poäng på sina sju senaste ligamatcher.

Inför tisdagens hemmamöte mot Brighton hade Gary O’Neils manskap vunnit två raka hemmamatcher mot Liverpool och Fulham. Dessförinnan var man också mycket nära att besegra Arsenal på Emirates. Man gick därför in i den här matchen med en god känsla och spelmässigt stod man för en ganska bra insats. Skärpan i avsluten saknades dock och det fällde avgörande till gästernas fördel då Brighon vann med 2-0.

När Bournemouth och Leicester senast möttes på Vitality Stadium i höstas var det hemmalaget som gick segrande med 2-1. Trots det och trots att Leicester har den klart sämre formen så är det hemmalaget som gäller som relativt klara favoriter inför den här matchen. En rak etta ger omkring 1.80 gånger insatsen.

I mitt tycke är Bournemouth undervärderade här. De har gjort det bra och tagit poäng mot klart bättre motstånd än Leicester på sistone. Jag övertygad om att Bournemouth mår mindre dåligt över situationen i botten av tabellen. Att Leicester har förlorat sina två senaste matcher på grund av sena insläppta mål lär inte heller ha stärkt deras moral.

Apropå insläppta mål så är de här båda lagen sämst i Premier League tillsammans med Nottingham Forest i den kategorin. Även om det är mycket som står på spel här så tror jag att de defensiva bristerna gör att det finns goda möjligheter till att det kommer göras ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 16:00, lördag 8 april
TV: 
Stream:  viaplay logo