Speltips Leicester – Burnley 20/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 15 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Leicester imponerade i premiären medan Burnley ännu inte gjort sin säsongsdebut i Premier League. Hemmalaget har den klart högre högstanivån och det tror jag att man kommer att visa här.

  Rygga vårt speltips hos Unibet!
Annons. Nya kunder hos Unibet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Leicester var ett av Premier Leagues största utropstecken förra säsongen men helhetsbetyget drogs förstås ner av den svaga avslutningen av säsongen. Efter uppehållet i våras stod man inte riktigt att känna igen och utav de återstående nio matcherna lyckades man bara vinna två.

Därför var det nog extra viktigt att man fick en så bra start på den här säsongen. Nykomlingen West Bromwich besegrades med 3-0 borta i en match där man återigen såg ut som det topplag man var under förra säsongen.

På pappret ser man, i princip, lika starka ut. Man har värvat Timothy Castagne som ersättare för tappet av Ben Chilwell till Chelsea, men i stort kan Brendan Rodgers bygga vidare på en väl samspelt trupp.

Kontinuitet kan man verkligen också tala om när det gäller Sean Dyches Burnley. Med små medel har Dyche, som lett laget sedan 2012, lyckats etablera Burnley som ett stabilt mittenlag i Premier League och det är ingen dålig bedrift med tanke på förutsättningarna och konkurrensen.

Burnley spelade inte förra helgen utan gör nu sin premiär i ligan. I torsdags spelade man dock en tuff och lång Ligacup-match hemma mot Sheffield United. Efter 1-1 efter ordinarie tid samt förlängning avgjordes matchen på straffar där hemmalaget drog det längsta strået.

På skadelistan hos Burnley finns Mee, Cork, Lowton och Barnes medan Leicester lär sakna Evans, Ricardo Pereira, Benkovic och Morgan.

Leicester kan utmana topplagen

Leicester är nog, som tidigare påpekat, i extra stort behov av att få en bra start på den här säsongen och möjligheterna till att ha full pott efter två omgångar ser goda ut.

Burnley kommer från en 120-minutersmatch i torsdags och även så här precis i inledningen av säsongen kan det vara en nackdel. Burnley är, som alltid, svårslagna och jobbiga att möta men kvaliteten på spelarna och höjden i prestationerna är ganska klart lägre än Leicesters.

Av premiären att döma har Leicester lyckats borsta av sig den svaga avslutningen av förra säsongen som nog framförallt kunde förklaras av mentala aspekter. Laget hyllades stort och gick för en Champions League-plats men när det hela skulle avgöras klarade man inte av att prestera på samma höga nivå.

Flera av lagets bärande spelare är relativt oerfarna men Tielemans, Ndidi, Maddison och Söyuncu, med flera, har potential att vara ännu bättre den här säsongen. Längst fram visade Jamie Vardy med sina två baljor mot WBA att han fortfarande är att lita på och sammantaget har man helt klart potential att utmana topplagen även den här säsongen.

Jag tror att det kan komma att bli åka av för Burnleys del i den här premiären. De kommer behöva vara väldigt försvarsinriktade men jag tror inte att de kommer att kunna stå emot Leicesters väloljade offensiv. Spelet blir därför att hemmalaget vinner det här med fler än ett mål till ett klart spelvärt odds.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 100% bonus upp till 100kr!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Leicester -1 (asian handicap)
Odds: 2.12
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:00, söndag 20 september 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: