Speltips Leicester – Chelsea 11/3: Nytt syre

Martin Efvergren Publicerat: 10 mars 2023

Ett formsvagt Leicester City tar emot ett Chelsea med nytt syre i lördagens omgång av Premier League. Matchen spelas den 11 mars 2023 med avspark kl 16:00 på King Power Stadium.

Leicester – Chelsea

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Leicester City såg nyligen ut att ha hittat rätt då man stod för två raka övertygande segrar mot Aston Villa och Tottenham. I båda de matcherna gjorde man fyra mål framåt, men därefter har det pekat rakt nedåt både vad gäller mål- och poängproduktion.

Nu kommer man till den här matchen med fyra raka förluster, tre i ligan och en i FA-cupen, och på dessa har man totalt endast gjort ett enda mål. De två förlusterna mot Manchester United och Arsenal är väl inte så mycket att säga om, men därefter har man gjort två plattmatcher.

I lördags föll man med 1-0 borta mot dåvarande tabelljumbon Southampton. I veckan dessförinnan föll man med 2-1 hemma mot Blackburn i FA-cupen och nu är den arbetsro man skaffat sig återigen i gungning.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med lättare axlar

En annan klubb som vet hur det är att ”vara i gungning” är Chelsea och i synnerhet en viss Graham Potter. De flesta har gjort gällande att det var med kniven mot strupen som han gick in i de två senaste matcherna. Han och laget stod på pall båda gångerna och nu kanske de kan skönja ljuset i tunneln.

Spelmässigt var det ingen klang- och jubelföreställning som Chelsea stod för förra helgen, men man lyckades besegra Leeds med 1-0 efter ett hörnmål av Fofana. Med den trepoängaren i ryggen kunde man sedan vända 1-0-underläget från bortamötet mot Dortmund i Champions League. För första gången sedan årsskiftet lyckades man göra två mål i en match och det kom i grevens tid för Potter och hela klubben.

Potter har fått kritik för att han har hattat runt för mycket, både vad gäller startelvor och spelsystem. Mot Leeds och Dortmund har man fått det att funka med en 3-4-3-formation som man nog bör bygga vidare på för att bibehålla stabilitet. Med nytt syre och återvunnet självförtroende bör man, som jag ser det, ha goda chanser till en tredje seger mot ett formsvagt Leicester.

Potters Chelsea har förstås fortfarande mycket att bevisa och Leicester är ett lag som när de får att stämma kan störa alla lag. Jag finner ändå anledning att tro att ett Chelsea med lättare axlar vinner den här matchen och det spelas till 2.00 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos CampoBet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 2.00
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 11 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo