Speltips, Leicester – Derby 8/2: Skrällbud – igen…

Spelbloggare Publicerat: 7 februari 2017

Krisen är total i Leicester och det ser inte ljust ut inför omspelet mot Derby County i FA-cupen. De har dock fördelen av hemmaplan – förmår att utnyttja det, eller får vi se en skräll?

Premier League-mästarna bara droppar ner allt närmare den absoluta botten i serien och har numera bara pinnen ner till det helröda tabellområdet. Därtill väntar Champions League-slutspelet om ett par veckor. Otacksamt att behöva bolla mellan det och då blir det förstås ännu mindre fokus på FA-cupen – om de ens lever vidare efter den här rundan.

Medan ena sidan kämpar febrilt för överlevnad i finrummet, jagar Derby en plats tillbaka till det. De står just nu, vilket är förvånande, utanför playoffområdet i Championship – men det är tajt upp dit och mycket återstår av serien. Öppet race och Derby är alltjämt en av de hetaste kandidaterna.

Leonadro Ulloa och Islam Slimani ser ut att missa även den här matchen. Halvt oklara besked runt Derby, men en mindre rad spelare står som skadade. Det mesta av det bästa materialet dock intakt.

Löser minst oavgjort efter 90 minuter

Vi kommer med all sannolikhet få se rotation på vissa positioner – åt båda håll. Men precis som i det omvända mötet, 2-2, är det ändå starka startelvor som ser ut att presenteras.

Derby var nära, nära att slinka vidare redan i hemmamötet, men Leicesters Wes Morgan kvitterade i den 86:e minuten och det innebär alltså att vi har omspel som väntar…

Nu med hemmafördelen för Leicester. Betyder det att de ska vara så här kraftiga favoriter? De har ju trots allt fyra förluster och ett kryss – mot just Derby – på de senaste matcherna. Självförtroendet är bortblåst, anfallsspelet avtrubbat och defensiven svajig. Inte mycket som står rätt till.

Mycket av fiaskot i serien för Leicester kan förklaras i motivationsproblem och att man sedermera bara fastnat i snurran. Det vill inte vända, helt enkelt. Och att man då skulle vara mycket mer intresserade av FA-cupen – nja… Dessutom kommer CL-slutspelet allt närmare.

Derby må jaga en plats till Premier League, men borde ändå ha utrymme till att satsa en del på FA-cupen. Ger dem bra chanser här och tror absolut att de undvikit att förlora efter de 90 ordinarie minuterna.

Derby +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, fast med bättre odds – spelas till 1,93 x insatsen hos svenskanknuta Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Derby +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 8/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: