Speltips, Leicester – Manchester City 10/12: Bwin sticker ut hakan

Spelbloggare Publicerat: 10 december 2016

Vi ställer in fokus på hörnorna, ena sidans lina, när Manchester City besöker de regerande mästarna Leicester City på King Power Stadium. Passeras den eller ej? Ett stort överodds är uppdukat och det tackar vi Bwin för!

Förra årets sensation och till slut mästare, mot årets favorit. Bäddat för en fotbollsfest?

Från att hamna på toppen av kullen, till att nu vara nere och känna bottentrion flåsa i nacken. Att Leicester satsat hårdast på Champions League, där de är vidare till slutspelet, är uppenbart – men att ha skrapat ihop 13 pinnar på 14 matcher i Premier League? Under all möjlig kritik, såklart.

Även om kontraktet inte ska behöva vara i fara för Leicester, är det klart att risken inte kan viftas undan när endast två poäng skiljer ner till det helröda tabellområdet.

Manchester City, då? Klara favoriter till att vinna hela kalaset det här spelåret. Satsade också stort med att plocka in filosofen Pep Guardiola på tränarposten. Facit hittills? Mja, mer finns att önska i alla fall. Fjärdeplatsen innehas och avståndet upp till serieledande Chelsea är på fyra pinnar.

Galna problem för Manchester City inför matchen. Inte färre än tre spelare är avstängda; Nicolas Otamendi, Fernandinho och Sergio Agüero. Därtill är Vincent Kompany skadad och Raheem Sterling ett osäkert kort. Leicester har den så viktiga mittfältsstädaren Danny Drinkwater avstängd.

Gästerna är en hörnmaskin

Går att hitta lite skrällvärde, menar jag. Men ännu större värde dukas upp på hörnfronten och det är således där vi ställer in fokus.

Manchester City kommer styra och ställa här, utan tvekan – inte Leicester emot. De kommer vilja såra motståndarna med deras vassa press- och omställningsspel.

Usel form, men måste vända snart för Leicester? Finns potential att hålla ett bra resultat åtminstone en bit in i matchen och då behöver City trycka upp positionerna än mer, vilket landar i fler situationer och i sin tur hörnmöjligheter.

Gästerna vill alltid ha ett massivt bollinnehav, rulla boll runt motståndarnas straffområde. Detta kan läsas av i hörnstatistiken, ännu mer nu när det varit lite sisådär med resultaten, och i hela sex matcher efter varandra har de skapat över 6,5 hörnsparkar.

När nivån på motståndet skruvats upp, har Leicester också släppt till en del hörnor. Över 6,5 mot exempelvis Tottenham, Chelsea vid dubbla tillfällen, Manchester United och Arsenal.

Det här oddset kommer droppa, det vågar jag nästan lova. Med andra ord; skynda, fynda

Manchester City över 6,5 hörnor spelas till 2,50 x polletterna hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Manchester City över 6,5 hörnor
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 10/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: