Speltips, Leicester – Manchester United 28/11: Ettan och tvåan ryker ihop

Spelbloggare Publicerat: 28 november 2015

Toppmöte – det är nästan omöjligt att ta in – väntas mellan Leicester och Manchester United i Premier League under lördagen. Här har ni allt inför matchen, oddsen och som alltid – ett speltips. 

Inte bara Premier Leagues, utan också hela den europeiska toppfotbollens, största positiva överraskning detta spelår är just – Leicester. De var av mer eller mindre alla, experter som andra fotbollsälskare, bottentippade. En av de största kandidaterna till att trilla ur förstadivisionen.

Istället, 13 matcher in i serien, innehar de förstaplatsen med åtta vinster, fyra kryss och endast en förlust. Det är klart; dippen bör komma, men som Leicester arbetar i kollektiv är en fröjd att se, vecka ut och vecka in.

På besök kommer alltså tabelltvåan, Manchester United, som hittas en poäng under sina konkurrenter. Om det inte redan bevisats, skulle ett positivt resultat för Leicester visa att de på allvar är i toppen för att stanna.

Helt väntat att United är uppe och fajtas i toppen. De är inte i närheten av lika underhållande att följa som under deras storhetsperiod – Louis van Gaal har istället skapat en defensiv maskin av storklubben. Minst mål (9) har släppts in i serien och nollan har hållits i sex av de sju senaste matcherna med seriespelet, den inhemska cupen och Europa inräknat.

Leicester fortsätter skrälla

Scenariot att Leicester skulle tappa allt efter uppehållet kändes förstås mer än möjligt med tanke på hur oväntat bra de varit dessförinnan, men förra veckan sopades Newcastle undan med 3-0 – på bortaplan och det verkar som att vi får vänta på den här dippen. Om den ens kommer. Man börjar faktiskt tveka lite på det.

Passande tillfälle att möta toppkonkurrenten Manchester United. De varvar serie- med Europaspelet och risk för slitna ben finns alltid. Prestationen som ”de röda djävlarna” stod för hemma mot PSV i onsdags lär bara betyda att hoppet om en skräll växer för Leicester. Helt uddlösa var de, United. Man har haft problem med målskyttet, men skillnaden nu från då var att det skapades oerhört lite. Som bollförande var de lätthanterade för ett PSV vars defensiv inte heller är överdrivet stark.

I förra årets identiska möte, då med ett Leicester inblandade i bottenstriden, vände Leicester 1-3 till en 5-3-vinst under de avslutande 30 minuterna. Positiva bilder för Leicesterspelarna att ha i minnet…

Som bäddat för en skräll, men vi har ändå respekt för Manchester Uniteds defensiva kvalitéer och utesluter inte krysset. Leicester +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – spelas till 1,88x utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Leicester +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 28/11
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 3,20 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Manchester United 2,40 betrally logo
Över 2,5 mål 2,00 titanbet logo
Under 2,5 mål 1,87 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: