Speltips, Leicester – Newcastle 14/3: Slår tränareffekten in direkt?

Spelbloggare Publicerat: 14 mars 2016

Ettan mot nästjumbon. Leicester kan ta ett stort kliv mot titeln medan Newcastle är i desperat behov av poäng i kampen om ett nytt kontrakt. Vi väljer sida!

Nio matcher återstår för Leicester och med en mindre spelad än nackflåsande Tottenham; det skiljer två pinnar dem emellan – ett avstånd som alltså kan utökas till fem med 24 kvar att spela om. En, vad som på förhand verkade vara en helt osannolik, titel ser ut att spelas in, vilket uppmärksammats än mer på senare tid i och med spelbolagens sinnessjuka förluster på detta.

För Newcastle ser det inte lika skoj ut. De har haft stora bekymmer sedan starten på spelåret; står alltså som nästjumbo och har just nu en pinne upp till säker mark i det täta bottenskiktet. En fördel man har är att två respektive en match mindre är spelad än konkurrenterna precis ovan – det kan bli tufft att kamma fullt här, men kommande veckar en ödesfajt mot Sunderland, som hittas precis ovanför det här strecket.

Ettan spelas

Kan endast tänka på en sak som skulle kunna tala för Newcastle – att en ny tränare, i meriterade Rafael Benítez, plockats in. En kompetent tränare och det är ju ofta så att lag får en effekt direkt vid ett byte på den posten.

Men annars? Nja. Det känns dessutom som att Benítez första stora uppgift väntar just nästa vecka – en sådan match som måste vinnas, till skillnad från denna.

Fortsatt stora skadeproblem för Newcastle också, även fast Coloccini och Townsend är tillbaka i skick för spel. 90 minuter däremot? Osäkert. Leicester är alltjämt skadefria, bortsett från Matthew James, som inte fått en enda minuts speltid under säsongen.

Ska råda klasskillnad och Leicester studsade tillbaka direkt efter förra månadens uddamålstorsk mot Arsenal; vunnit två och spelat en oavgjort därefter. Imponerande trea borta mot starka Watford senast. Hopplös form för bortalaget – fem av de sex senaste matcherna har förlorats.

Polletter slussas in på den raka ettan till 1,65 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak etta
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 14/3
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 1,65 betsson logo
Oavgjort 4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Newcastle 6,00 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,80 mybet logo
Under 2,5 mål 2,08 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: