Speltips, Leicester – Norwich 27/2: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 26 februari 2016

Spelbolagen dukar upp fantastiska värdesiffror när serieledande Leicester City får besök av nedflyttningshotade Norwich City på King Power Stadium.

Leicester vill inte tappa det – de är i toppstriden för att stanna. Laget är fotboll-Europas, utan konkurrens, största positiva skräll. Från att ha varit bottentippade, till att 26 omgångar in i Premier League, hittas på toppen av kullen. Det finns inte ens indikationer på att dippen ska komma. Kan det till och med sluta med en serievinst?

I en annan ände av tabellen huserar Norwich, som endast med bättre målskillnad än Newcastle står på rätt sida av strecket. Formen är nere i botten – och vänder det inte snart, då blir det helt enkelt ett respass tillbaka till Championship. Nu när ett par av bottenkonkurrenterna verkat ha fått lite fart på maskineriet, pressas kniven förstås ännu hårdare mot strupen.

Leicester handikappspelas

Förstår inte alls hur oddssättarna resonerar här. De verkar inte vilja ta Leicester för vad de är – ett toppgäng.

Trots en oerhört imponerande utförd match borta mot Arsenal senast, slutade det med en uddamålsförlust. ”Gunners” vände 0-1 till 2-1 under loppet av de avslutande 20 minuterna – spiken i kistan kom i den femte (!) stopptidsminuten – efter att Leicester fått spela nästan hela andra halvlek med en man mindre. Prestationen lovar ändock mycket inför framtiden.

Innan dess hade Leicester tre raka vinster, alla med minst två baljor, mot Manchester City, Liverpool och Stoke. Ett tufft spelschema – alla motståndare på en helt annan nivå än Norwich.

Norwich plockade en pinne hemma mot West Ham förrförra veckan, när 2-0 tappades till 2-2 – och det var nära att man till och med fick stryk. Formen är tveklöst sämst i hela serien och innan den där matchen hade sex raka förlorats, varav fem av dem med minst två strutars marginal. På bortaplan är man dessutom urusla med hela nio förluster på 13 försök.

Danny Simpson är avstängd för värden, men annars finns det ingenting nämnvärt att rapportera på frånvarofronterna.

Leicester -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – är, i min bok, lördagens starkaste speltips till hela 1,95 x polletterna hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Leicester -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 27/2
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 1,57 williamhill logo
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Norwich 6,50 unibet logo
Över 2,5 mål 1,77 betrally logo
Under 2,5 mål 2,15 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: