Speltips, Leicester – Southampton 3/4: Superskrällen snart fullbordad

Spelbloggare Publicerat: 2 april 2016

Den helt osannolika serietiteln kommer närmare och närmare för Leicester City. Klarar de av att hålla ända in i kaklet? Närmast välkomnas Southampton till King Power Stadium – och vi väljer sida.

Superskrällen – en av de största i Europas toppserier, någonsin? – är nära att fullbordas. Bottentippade Leicester City har bara förlorat tre av 31 matcher under spelåret och avståndet ner till tvåan Tottenham är på fem pinnar när de sju återstående matcherna ska avverkas. Kommer det räcka till slutet?

Southampton kan inte vara lika nöjda, förstås, över spelåret, men efter två meriterande treor precis före uppehållet – mot Stoke och Liverpool – har kontakt skapats med konkurrenterna i Europaområdet. Med en match mer spelad än de ovan, är avståndet till femteplatsen på tre pinnar och ytterligare en till fjärdeplatsen.

Extremt betydelsefulla pinnar är i potten, med andra ord.

Leicester fortsatt underskattade

Trots att Leicester ser ut att lösa den här osannolika titeln, fortsätter de att underskattas av oddssättarna. Värderas sällan som den toppklubb de ändå är och de har varit rena guldgruvan hela säsongen. Varför ändra strategi nu?

I början av säsongen var det offensiven som utpräglade Leicester – nu är det stabiliteten. En stor styrka att flera olika spelsätt kan hanteras, även om man kanske trivs lite bättre när motståndarna ska vara spelförande. Fyra vinster – alla med 1-0 – och ett kryss är facit i de fem senaste matcherna. Det ska mycket till för att slå Leicester, framförallt på King Power Stadium.

Southamptonspelarna visade, som nämnt, framfötterna precis innan uppehållet och brukar kunna slå hårt mot toppmotstånd. Bjudit på ett flertal skrällar under spelåret – men att möta Leicester är inte detsamma som att möta exempelvis Arsenal eller Chelsea. De spelar inte den typiska topplagsfotbollen med ett massivt bollinnehav och nötande, utan istället med ett snabbt och effektivt anfallsspel.

Leicester har hela truppen intakt medan Southamptons Shane Long är osäker för spel. Skulle vara ett stort minus om han inte kan medverka.

Känner en viss kryssrisk, men ettan är närmast till hands. Spelar därför Leicester -0,25 mål (asian handicap) till 1,93 x insatsen hos 10Bet.

Speltips:

Speltips: Leicester -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 3/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor::

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 2,30 williamhill logo
Oavgjort 3,40 betsson logo
Southampton 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 2,30 expekt logo
Under 2,5 mål 1,68 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: