Speltips, Leicester – Tottenham 20/1: Stort värde på hörnmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 20 januari 2016

På White Hart Lane kunde vi inte få en vinnare korad mellan Tottenham och Leicester i FA-cupens tredje runda. Nu ska de istället fajtas om avancemanget på King Power Stadium, varifrån ett hörnspel till nästan dubbelt testas.

Harry Kane, Tottenhamsonen tillika anfallsstjärnan, byttes in och prickade in kvitteringsmålet, 2-2, med en minut kvar av ordinarie speltid i det första mötet – en match där båda parter roterade runt rejält. Ligaspelet är, utan tvekan, prioriterat. Annars var det som väntat – med ett spelförande Tottenham och ett vasst och kontringsinriktat Leicester.

Helst av allt hade förmodligen båda parter velat undvika det här omspelet, när de är mitt inne i titelstriden och spelschemat redan varit tätt och tufft innan. Leicester är tvåa i Premier League, på sämre målskillnad än Arsenal, och Tottenham är placerade på fjärdeplatsen med fem pinnar upp till toppen av kullen.

Minusstatistik på hemmaplan

Vild rotation från båda håll kan vi kallt räkna med, vilket ska betyda mer fördel Tottenham jämfört med om två a-betonade startelvor skulle ställts ut – Spurs trupp är klart bredare än Foxes. Nu löste förvisso Leicester oavgjort på bortaplan, men att Tottenham ska vara favoriter här är tveklöst, vilket oddssättarna också ställer ut dem som.

Gillar dock ett spelobjekt på hörnmarknaden klart mer än de på resultatditona. Gästerna kommer vara spelförande, precis liksom i de två senaste inbördes matcherna under de senaste en och en halv veckorna. Bortaplan till trots.

Hörnsiffrorna har skrivits 9-6 och 16-8 till Tottenhams favör i dessa matcher. I serien snittar de 5,4 framåt per bortamatch medan 4,1 släpps till. Eftersom Leicester ofta inte vill vara spelförande har de å andra sidan minusstatistik – även på hemmaplan, där den är 3,5-5,4.

Såvida Leicester inte hamnar i uppförsbacke alltför tidigt bör Tottenham vinna den här hörnmatchen utan större bekymmer – och det spelas till fina 1,95 x insatsen hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Tottenham
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 20/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Leicester 2,95 unibet logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Tottenham 2,55 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål 1,87 bwin logo
Under 2,5 mål 2,00 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: