Speltips Leicester – Wolverhampton 22/4: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 22 april 2023

Ett Leicester City i kris gästas av ett Wolverhampton Wanderers på uppgång i den 32:a omgången av Premier League. Matchen spelas lördag den 22 april 2023 med avspark kl 16:00 på King Power Stadium.

Leicester – Wolverhampton

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Dean Smith fick ingen enkel första uppgift då hans Leicester City ställdes mot ett formtoppat Manchester City på bortaplan förra helgen. Dessförinnan hade man bara tagit en poäng på de nio föregående matcherna vilket givit Brendan Rodgers sparken.

Beaktat förutsättningarna och att man redan efter 25 minuter på Etihad Stadium hade hamnat i ett 3-0-underläge så blev det till slut en fullt godkänd insats. Visserligen slog Man City av på takten i den andra halvleken, men för Leicester var det nog ändå viktigt att man inte släppte in fler mål och att man dessutom kunde reducera till 3-1, vilket blev slutresultatet.

Därmed står man fortsatt kvar på 25 poäng, vilket ger en 19:e plats i Premier League med två poäng upp till Everton ovanför nedflyttningsstrecket.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Riskminimering

Wolverhampton Wanderers har också de varit fast förankrade i botten, men till skillnad från Leicester ser man ut att ha hittat ett vägvinnande spel när det behövs som mest. Man kommer nu från två raka segrar vilket givit dem en marginal ner till Leicester på nio poäng.

I lördags tog man tag i taktpinnen då man gästades av Brentford på Molineaux. Diego Costa fick äntligen göra mål då han snubblade in 1-0 efter en knapp halvtimme. I den andra halvleken kunde Wolves sedan utöka till 2-0, vilket blev slutresultatet. Helgen dessförinnan höll man också nollan då man vann, fullt rättvist, med 1-0 hemma mot Chelsea.

Höstens möte mellan Leicester och Wolverhampton slutade med en klar 4-0-seger för de sistnämnda. Sedan dess har det hänt en hel del och när de nu möts igen är det Leicester som sitter i skiten.

Trots det gäller Dean Smiths manskap som knappa favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på Leicester ger omkring 2.50 gånger insatsen.

Leicesters stora problem har varit att de har släppt in för många mål. Deras 41 gjorda mål kan jämföras med Wolverhampton som endast gjort 26 mål. Det råder därför ingen tvekan om i vilken ände som förbättringspotentialen finns och det är förstås Dean Smith väl medveten om.

Jag räknar med att vi kommer få se ett mer riskminimerande och kompakt Leicester i den här matchen. Wolves prestationer i de senaste matcherna gör att jag håller dem som favoriter, men deras offensiva spets är ännu långtifrån pålitlig. Leicester har mest att spela för och de lär sälja sig dyrt. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.73 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.73
Bolag: Betinia
Spelstopp: 16:00, lördag 22 april
TV: 
Stream:  viaplay logo