Speltips, Leipzig – Köln 25/2: Jakten på serieledning fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2017

Lördagens spel från tyska Bundesliga bjuder de positiva överraskningarna RB Leipzig och Köln på. Vi får känsla över hur det kommer sluta och lämnar vårt förtroende i ena sidans händer.

De två raka förlusterna i mitten av februari har satt Leipzig på efterkälken mot serieledande Bayern München och nu är avståndet dem två emellan på fem pinnar – och inte ska väl det kunna hämtas in? Oavsett så har nykomlingen kopplat ett järngrepp om andraplatsen i serien och om den skulle kunna behållas vore det en skalp av den större modellen.

Köln har också överraskat fotbolls-Tyskland positivt, om än inte alls i samma utsträckning, och nu pekar formkurvan snett neråt. En cupförlust mot 1-2 i baken mot Freiburg och det ett 1-1-kryss när Schalke 04 kom på besök. Europaplatserna är fortfarande inom kort räckhåll – en pinne upp till sjätteplatsen och två till femteditot.

Gästerna har, liksom en tid tillbaka, en del skadebekymmer och här kommer man dessutom till spel utan försvarspjäsen Frederik Sörensen, som är avstängd. Lukas Klostermann och Yussuf Poulsen är out för Leipzig.

Hemmalaget minusspelas

2-1-vinsten borta över Borussia M’gladbach förra veckan imponerade verkligen från Leipzigs del – och en stärkande faktor är att Emil Forsberg hittade nätet vid ett tillfälle och assisterade vid ett annat. Med andra ord högst inblandad i båda målen.

Nu är känslan att Leipzig kommer tillbaka på rätt spår och att det åter börjar sätta press på Bayern München. Just hemmaspelet har också varit alldeles suveränt; 8-1-1 i resultatraden i årets Bundesliga. Ofta vinster med större siffror dessutom.

Köln tror undertecknad inte alls lika mycket på, utan snarare att de kommer dippa i tabellen framöver. Inte överdrivet imponerad över materialet de har. 1-1 hemma mot Schalke senast följde upp två bortaförluster.

Ger Leipzig oerhört bra chans till att kamma hem tre färska pinnar – och det skulle inte förvåna om siffrorna sköt i höjden.

1/2/3-0?

Leipzig att vinna, den raka ettan, synas till 1,70 x insatsen hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leipzig vinner, rak etta(asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:30, lördag 25/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: