Speltips Lens – Arsenal 3/10: Fördel gästerna

Martin Efvergren Publicerat: 3 oktober 2023

Lens gästas av Arsenal i den andra omgången av gruppspelet i Champions League. Matchen spelas tisdag den 3 oktober 2023 med avspark kl 21:00.

Lens – Arsenal

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Racing Club de Lens kommer från en väldigt fin säsong där man pressade PSG hela vägen i Ligue 1. Till slut blev man emellertid tvåa med endast en poängs marginal. Den här säsongen har man dock inte lyckats hålla samma höga nivå då man endast spelat ihop sju poäng på de sju första omgångarna.

Inför premiären i Champions League för två veckor sedan hade Lens fyra förluster och ett kryss på de fem första matcherna i Ligue 1. I bortamötet mot Sevilla kom så en liten vändpunkt då man lyckades få med sig ett 1-1-resultat hem.

Därefter har man sedan vunnit två raka ligamatcher. I fredags slog man Strasbourg med 1-0 borta och dessförinnan vann man med 2-1 hemma mot Toulouse.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Solida på bortaplan

Mikel Arteta lyfte sitt Arsenal till en ny nivå förra säsongen och den positionen har man befäst den här säsongen. Även om man kanske inte riktigt har nått sin allra högsta potential så här långt så har det definitivt sett stabilt ut.

I ligaspelet har man tappat poäng mot Londonrivalerna Fulham och Tottenham, men i övrigt har man gått rent. Det innebär två kryss och åtta segrar om vi räknar in samtliga tävlingsmatcher. Man kommer nu från en fin helg där man slog Bournemouth med 4-0 samtidigt som Manchester City förlorade. I den första omgången av Champions League för två veckor sedan vann man med samma siffror då man gästades av PSV.

Hos spelbolagen gäller nu Arsenal som favoriter till ett odds omkring 1.64 inför den här matchen.

Även om Lens har en stigande formkurva så tror jag att man kommer få det tufft mot ett Arsenal som, inte minst, varit starka på bortaplan. På sina fyra bortamatcher så här långt har man ännu inte släppt in ett enda mål.

Med den bredden i truppen som Arsenal numera besitter och med trygghet som finns i Artetas grundspel bör man kunna lösa även den här uppgiften. Mitt spel blir att Arsenal samt att det görs under 3.5 mål totalt till 2.30 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal & under 3.5 mål
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 3 oktober 2023
TV: 
Stream:  tv4sport logo